5 λάθη για ν΄αποφύγεις αν φτιάξεις μπισκότα gingerbread | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
13:17
6/12/2016

5 λάθη για ν΄αποφύγεις αν φτιάξεις μπισκότα gingerbread

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Από τη Δήμητρα Γκούντρα 

Η αλήθεια είναι πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντισταθείς στα τζίντζερμπρεντ μπισκοτάκια ήδη από την πρώτη στιγμή της παρασκευής τους. Τραγανά στο εξωτερικό τους, μαλακά μέσα, με την απόλυτη ισορροπία γεύσης, δύσκολο κάποιος να μη λατρέψει αυτά τα ξενόφερτα μεν αλλά εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια. Αν ετοιμάζεσαι να μπεις στην κουζίνα και να τα φτιάξεις ή αν η περσινή σου προσπάθεια απέτυχε, σου δίνουμε όλα τα μυστικά αλλά και τα λάθη που πρέπει ν΄αποφύγεις. 

1. Δε χρησιμοποιείς μελάσα 

Η μελάσα είναι βασικό συστατικό για τα μπισκότα τζίντζερμπρεντ κι αυτό γιατί εκτός από τη χαρακτηριστική γεύση ενισχύει και το σκούρο χρώμα τους. Το μυστικό βέβαια είναι να την αναμίξεις με μαύρη ζάχαρη ώστε να εξαδφαλίσεις το τραγανό αποτέλεσμα εξωτερικά και μαλακή μαστιχωτή υφή στο εσωτερικό. 

2. Ξεχνάς να αφήσεις τη ζύμη να παγώσει 

Είναι δελεαστικό να ξεκινήσεις να φτιάχνεις τα μπισκοτάκια με το που ετοιμάσεις τη ζύμη αλλά να θυμάσαι πως όπως όλες οι ζύμες κι αυτή θέλει... ξεκούραση. Άσε οπωσδήποτε μέσα στη συντήρηση του ψυγείου τη ζύμη για τουλάχιστον δύο ώρες ή όλη τη νύχτα. 

3. Δεν αφήνεις αρκετό χώρο στο ψήσιμο 

Αν δε θέλεις τα μπισκοτάκια σου να ενωθούν και να κολλήσουν μεταξύ τους, θέλει προσοχή. Είναι σημαντικό να αφήσεις "αέρα" μεταξύ του κάθε μπισκότου πριν τα βάλεις στο φούρνο κι αυτό γιατί είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο πως θ΄απλώσουν. 

4. Ψήνεις σε δυνατή φωτιά 

Αν τα κύρια  γλυκαντικά σου είναι η μελάσα και η καστανή ζάχαρη τότε αν η φωτιά είναι πιο δυνατή από ότι ορίζει η συνταγή είναι πιθανό να σου καούν πιο γρήγορα απ΄ότι αν είχες χρησιμοποιήσει λευκή ζάχαρη. Επίσης, για να εξασφαλίσεις πως απ΄έξω θα είναι τραγανά και μέσα μαλακά θέλει ψησιμο σε χαλμηλή θερμοκρασία. 

5. Δεν τ΄αφήνεις να κρυώσουν πριν ξεκινήσεις το στόλισμα 

Μπορεί το γλάσο σου να είναι έτοιμο και να περιμένει αλλά για να στολίσεις τα μπισκότα τζίντζερμπρεντ, πριν βάλεις ματάκια, μυτούλες και στοματάκια για να στολίσεις τα προσωπάκια, πρέπει να είσαι σίγουρη πως έχουν κρυώσει. 

+ συμβουλή: 

Και φυσικά μη ξεχνάς: μακριά από τα παιδάκια! Όρεξη έχεις να ξαναπλάθεις. :-) 

 

 

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ