4 τρόποι για να καθαρίσεις κρεμμύδια χωρίς κλάμα | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
12:57
26/10/2012

4 τρόποι για να καθαρίσεις κρεμμύδια χωρίς κλάμα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Κάθε φορά που κόβεις κρεμμύδια το δάκρυ τρέχει κορόμηλο; Υπάρχει λύση;

Τι να κάνεις για να μην ερεθίσεις στο ελάχιστο τα μάτια σου όταν μαγειρέυεις φαγητό που απαιτεί αρκετά κρεμμυδάκια, όπως για παράδειγμα το στιφάδο; 

4 τρόποι για να καθαρίσεις κρεμμύδια χωρίς κλάμα

1. Φρόντισε να έχεις ακονισμένο το μαχαίρι

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις στην επιχείρηση καθάρισμα κρεμμυδιών είναι να ακονίσεις πολυ καλά το μαχαίρι! Με αυτό τον τρόπο το κρεμμύδι θα κόβεται κατευθείαν απελευθερώνοντας όσο δυνατόν λιγότερες ερεθιστικές ουσίες.

2. Όσο πιο κρύα τόσο καλύτερα

Δοκίμασε να βάλεις τα κρεμμύδια στην κατάψυξη για λίγα λεπτάκια πριν ξεκινήσεις να τα κόβεις. Έχει αποδειχτεί πως το κρύο βοηθά στο να απελευθερωθούν λιγότερα σουλφοξείδια που ευθύνονται για τον ερεθισμό των ματιών. 

3. Βούτηξέ τα σε νεράκι

Μια πολύ καλή πρακτική είναι να ψιλοκόψεις τα κρεμμύδια κάτω από το νερό! Βούτηξέ τα σε ένα μπολ με νερό, καθάρισέ τα έχοντας τα βυθισμένα μέσα και κόψε τα. Θα δεις σίγουρα διαφορά!

4. Φόρα γυαλιά και βρες την υγεία σου 

Μπορεί να σου φαίνεται κάπως γελοίο αλλά τα γυαλιά μπορεί να προστατέψουν τα ματάκια σου από τα δάκρυα! Αν μάλιστα συνδιάσεις κι όλα τα παραπάνω τότε ίσως πετύχεις και το επιθυμητό: Να μη στάξει ούτε δάκρυ. 

Κι αν τελικά κλάψεις τι να κάνεις; 

Αν ακολούθησες όλα τα παραπάνω αλλά τα δάκρυα συνεχίζουν να τρέχουν ποτάμι μην απογοητεύεσαι. Και πάλι υπάρχουν τρόποι να ανακουφιστείς από του τσούξιμο. Δοκίμασε να φάς λίγο ψωμάκι, να τα ξεπλύνεις με κρύο νερό, βάζοντας το κεφάλι σου κάτω από τη βρύση και πάνω απ΄όλα μην τρίψεις και μη διανοηθείς να ακουμπήσεις τα μάτια σου!

Από τη Δήμητρα Γκούντρα

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ