3 κόλπα για να ξεφορμάρεις το κέικ χωρίς να διαλυθεί | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
12:10
1/9

3 κόλπα για να ξεφορμάρεις το κέικ χωρίς να διαλυθεί

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μήπως είσαι από αυτές που κάθε φορά που βγάζεις το κέικ από τον φούρνο κάνεις τον... σταυρό σου; Μήπως όλοι σου δίνουν μπράβο για τη γεύση του "πονήματός" σου αλλά για την εμφάνιση... άστο καλύτερα; Μη στεναχωριέσαι. Δες παρακάτω μερικά εύκολα κολπάκια για να λύσεις το πρόβλημά σου -εκτός και αν σκεφτείς κατευθείαν να αγοράσεις μια φόρμα σιλικόνης και να λήξει το θέμα.

1. Πρώτο βήμα πριν μπει στον φούρνο
Κάτι ήξεραν οι παλιές και άλειφαν τη βάση της φόρμας με βούτυρο και επάνω του πασπάλιζαν λίγο από το αλεύρι που θα χρησιμοποιούσαν.  Εναλλακτικά μπορείς να αλείψεις τη φόρμα με λίγο λαδάκι, πράγμα που θα δώσει στο κέικ μια υποτυπώδη κρούστα που σε ξαφνιάσει. Ευχάριστα εννοούμε.

Διάβασε και αυτό: Ό,τι πρέπει για τον καφέ σου! Χειμωνιάτικο κέικ στην κούπα με τζίντζερ και κανέλα

2. Δώσε του τον χρόνο που θέλει
Στο κέικ εννοούμε. Μην απαιτήσεις να ξεφορμάρεις αμέσως μόλις βγάλεις τη φόρμα από τον φούρνο. Περίμενε λίγο να κρυώσει και θα δεις μεγάλη διαφορά. 10 λεπτάκια είναι αρκετά.

Αυτό το δοκίμασες: Brownie με τρία μόνο υλικά γίνεται; Γίνεται και είναι πεντανόστιμο!

3. Κάλεσε τα... μεγάλα μέσα
Εσύ θα κάνεις αυτό που πρέπει. Αν όμως δεν δεις "φως", υπάρχει κάτι ακόμη που μπορείς να κάνεις για να το ξεκολλήσεις. Πάρε τη φόρμα όπως είναι, με το κολλλημένο κέικ και βούτηξέ τη μέσα σε μια λεκανίτσα με ζεστό νερό. Την ίδια στιγμή που θα ζεσταίνονται τα τοιχώματα και θα ξεκολλάει το κέικ, εσύ προσπάθησε να βοηθήσεις με ένα μαχαιράκι που θα έχεις βουτήξει επίσης στο ζεστό νερό.

Και καλή όρεξη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ