Η μία και μοναδική λέξη που μπορεί να βγάλει έναν νάρκισσο από τα ρούχα του | σχεσεις & sex | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX
21:30
19/12/2018

Η μία και μοναδική λέξη που μπορεί να βγάλει έναν νάρκισσο από τα ρούχα του

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Όλοι έχουν στον περιβάλλον τους έναν ή και περισσότερους ανθρώπους με διάχυτα τα χαρακτηριστικά του ναρκισσισμού στην προσωπικότητά τους. Δύσκολα θα αποτελείς εσύ εξαίρεση.

Φέρε τώρα στο μυαλό σου αυτόν τον άνθρωπο και σκέψου: «Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να τον βγάλει εκτός εαυτού»;

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Kentucky έχουν την απάντηση. Σύμφωνα με αυτούς μία και μόνο λέξη είναι αρκετή για να εξοργίσει έναν νάρκισσο. Ποια είναι αυτή; Το «όχι». Κυρίως όταν αυτό συνοδεύεται από φράσεις του στυλ «δεν μπορείς», «δεν ξέρεις», «δεν είσαι» και όλα τα συναφή.

Διαβάστε ακόμη: Άντρες και γυναίκες έχουν την ίδια πιο συχνή σεξουαλική φαντασίωση (και δεν είναι αυτή που νομίζεις)

Όπως διαπίστωσαν, η συγκεκριμένη λέξη προκαλεί ως άμεση αντίδραση την αφύπνιση των εκδικητικών συναισθημάτων από μεριάς τους.

H Dr. Susan Krauss Whitbourne, τονίζει στο Psyshology Today:

Όσο σκληρό είναι για έναν νάρκισσο να δέχεται οποιαδήποτε είδους κριτική, άλλο τόσο είναι να δεχτεί το «όχι» ως απάντηση. O ναρκισσισμός είναι μία πολύ εξέχουσα άποψη που έχει κάποιος για την μοναδικότητά του. Όσοι έχουν υψηλό το αίσθημα του ναρκισσισμού πιστεύουν ότι αξίζουν την προσοχή και την αναγνώριση περισσότερο από τον καθένα. Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα.

Διαβάστε ακόμη: Ήξερες ότι η γοητεία σου δεν εξαρτάται μόνο από εσένα;

Λέγεται, μάλιστα, πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι σχεδόν απίθανο να συνειδητοποιήσουν αυτή την τόσο ιδιαίτερη πάθησή τους, πράγμα που σημαίνει ότι είναι και σχεδόν ακατόρθωτο να αλλάξουν…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ