SEX

Υπάρχει «ιδανικός» μέσος όρος των σεξουαλικών συντρόφων στη ζωή του καθενός;

09.11.2018
Υπάρχει «ιδανικός» μέσος όρος των σεξουαλικών συντρόφων στη ζωή του καθενός;
Αν είχες ποτέ την περιέργεια για το μέσο αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων των ανθρώπων, τώρα έχεις την απάντηση.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Superdrug, ο μέσος «αριθμός σεξουαλικών συντρόφων» των ανθρώπων διαφέρει από χώρα σε χώρα. Η έρευνα, η οποία εξέτασε 2.000 ενήλικες στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι στις ΗΠΑ είχαν κατά μέσο όρο περίπου 7,2 σεξουαλικούς συντρόφους στη ζωή τους, οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν κατά μέσο όρο 7, ενώ οι Κάτω Χώρες είχαν κατά μέσο όρο 6,9 συντρόφους σε όλη τους τη ζωή.

Η αναφορά του σεξουαλικού αριθμού στις Η.Π.Α. έχει επίσης κατανεμηθεί κατά πολιτεία. Για παράδειγμα οι κάτοικοι της Λουιζιάνα είχαν τον υψηλότερο μέσο αριθμό συντρόφων φθάνοντας στα 15,7 άτομα ενώ οι κάτοικοι της Γιούτα βρίσκονταν στο άλλο άκρο με κατά μέσο όρο 2,6 συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Διάβασε επίσης: Έρευνα αποκαλύπτει: Τόσες φορές ερωτεύεται κάποιος στη ζωή του

Φυσικά, η έρευνα αναγνωρίζει επίσης τα πολιτιστικά ήθη και τις κοινωνικές συνθήκες που παίζουν ρόλο, ιδιαίτερα όταν κάποιος αποκαλύπτει τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων στον νυν σύντροφο του. «Όταν αποκαλύπτουν λεπτομέρειες σε έναν σύντροφο, οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στην αύξηση του αριθμού των γυναικών που έχουν συνευρεθεί, ενώ οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν λιγότερους άνδρες από τον πραγματικό αριθμό με τους οποίους έχουν συνεβρεθεί σεξουαλικά», αναφέρει η έρευνα.

Δεν μπορεί λοιπόν να ξέρει κανείς σίγουρα την πραγματικότητα καθώς οι άνθρωποι μπορεί να λένε ψέματα ακόμη και όταν πρόκειται για μια έρευνα.

Διάβασε κι αυτό: Έρευνα αποκαλύπτει: Υπάρχει κάτι χειρότερο και από το κακό σεξ που μπορεί να διαλύσει μία σχέση

Πάντως, δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός συντρόφων με τους οποίους θα "πρέπει" να έχει κοιμηθεί κάποιος στην ενήλικη ζωή του. Είτε είχες πολλούς συντρόφους είτε κανέναν είναι δική σου υπόθεση και δεν έχει καμία σχέση με την αξία σου ως άτομο. Αυτό μην το ξεχνάς!

Νικολέτα Μακρή