SEX

Έρευνα: Είναι καλύτερο ή όχι το σεξ μετά τη γέννηση ενός μωρού;

19.10.2018
Έρευνα: Είναι καλύτερο ή όχι το σεξ μετά τη γέννηση ενός μωρού;
Μη απορείς καθόλου με την απορία!

Όταν ένα ζευγάρι κάνει ένα μωρό, όλα αλλάζουν, όλα μοιράζονται, από τις δουλειές του σπιτιού μέχρι τον μηνιαίο προϋπολογισμό. Και, ενώ αναμένονται νέες ρουτίνες μέσα στην οικογένεια, μερικές μητέρες βρίσκουν το σεξ καλύτερο από ότι πριν.

Το Peanut, ένα application για μητέρες, διεξήγαγε πρόσφατα μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 1.000 μαμάδες - γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 22-37 και έλαβε κάποια αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Διάβασε επίσης: Σεξ μετά τα παιδιά: 5 μυστικά για να μην το... ξεχάσεις

Συγκεκριμένα, σχεδόν το 22% των γυναικών που ερωτήθηκαν - περίπου μια στις πέντε νέες μητέρες, δηλαδή - δήλωσε ότι η ποιότητα του σεξ είναι καλύτερη μετά τη γέννα. Το 26% των γυναικών ανέφερε μείωση της ποιότητας του σεξ, ενώ το 52% δήλωσε ότι τα πράγματα στο υπνοδωμάτιο τους, έμειναν τα ίδια και μετά τον ερχομό του μωρού.

Αλλά τα πιο juicy στατιστικά θέλουν το 55,75% των γυναικών να σκέφτονται το σεξ «συχνά ή πολύ συχνά» ενώ το 61% αποκάλυψε ότι μετά την άφιξη του μωρού θέλουν να κάνουν σεξ περισσότερο από ποτέ.

Δες κι αυτό: 7 στάσεις για... αθόρυβο σεξ

Επίσης σύμφωνα με την έρευνα, οι μητέρες είναι πρόθυμες να επιστρέψουν στα «συζυγικά καθήκοντα». Το 52% των γυναικών που ερωτήθηκαν έκαναν σεξ μόλις ο γιατρός τους, τους έδωσε το ΟΚ, παρά το γεγονός ότι το 61,8% παραδέχτηκε ότι φοβόταν ελαφρώς για την πρώτη σεξουαλική επαφή μετά τον τοκετό.