SEX

One night stand: Τα 6 λάθη που πρέπει να αποφύγεις στο εφήμερο σεξ της μιας βραδιάς

30.07.2018
One night stand: Τα 6 λάθη που πρέπει να αποφύγεις στο εφήμερο σεξ της μιας βραδιάς
Είναι πιο διαδεδομένο -και απενοχοποιημένο- από ποτέ. Πρόσεξε όμως μερικά βασικά σημεία.

To εφήμερο σεξ είναι οι τηγανητές πατάτες της εποχής μας: Δε μας προσφέρει κάτι ουσιαστικό, δεν μας ικανοποιεί για πολύ, δεν είναι κάνει καλό στην καρδιά μας και συνήθως έρχεται χέρι-χέρι με ενοχές και τύψεις. Όμως, μερικές φορές, είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, οι ερευνήτες υποστηρίζουν ότι πιο πολλές γυναίκες από ποτέ επιλέγουν το συγκεκριμένο...πιάτο, για σεξ χωρίς δεσμεύσεις

Όπως όμως συμβαίνει με τα πάντα στη ζωή, έτσι και αυτό το είδος σεξ έχει τους κανόνες του. Να τι πρέπει να θυμάσαι και τι να αποφύγεις στο επόμενο (ή το πρώτο) σου one night stand:

1. Πάντα προφυλακτικό

Δυστυχώς, δεν είναι για όλους δεδομένο, και αν το παραλείψεις μπορεί να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα, από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μέχρι μια εγκυμοσύνη.

2. Ξεκαθάρισε εξαρχής τις προθέσεις σου

Με ευγενικό τρόπο και χωρίς πολλά-πολλά, μίλα ειλικρινά για το επιζητάς και βεβαιώσου ότι ο παρτενέρ σου και εσύ έχετε τα ίδια θέλω και τις ίδιες ανάγκες. Για το ίδιο βράδυ και μόνο τουλάχιστον.

3. Μην δώσεις πολλά στοιχεία και λεπτομέρειες

Όσο καλό κι αν είναι το σεξ μαζί του, οτιδήποτε μετά από αυτό το ένα βράδυ, αποκτά άλλο πλαίσιο.

Διάβασε και αυτό: Βίβλος: Οι 15 καλύτερες ατάκες της Samantha Jones για τους άντρες

4. Κάνε ανάλαφρη κουβέντα, αλλά όχι εξομολογήσεις

Για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι δύσκολο να διαχωριστεί πλήρως το συναισθηματικό σκέλος από το καθαρά σωματικό. Ο διάλογος είναι αναμενόμενος και φυσικός, αλλά πρέπει να προσέχεις, καθώς συνήθως όσο μιλάμε και αποκαλύπτουμε κομμάτια του εαυτού μας, τόσο δενόμαστε. Και αυτό σίγουρα θα κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα.

5. Μην ελπίζεις

Πρέπει κάπως να προστατέψεις τον εαυτό σου, αν έστω και για λίγο τον πιάσεις να σκέφτεται το πώς θα ήταν τα πράγματα "αλλιώς". Ευτυχώς ή δυστυχώς, έχεις μόνο το "τώρα" και τη συγκεκριμένη κατάσταση. Η συναισθηματική εμπλοκή με οποιονδήποτε τρόπο θα προκαλέσει ψυχικές φθορές, και αυτό δεν είναι το ζητούμενο.

6. Κράτησε το στόμα σου κλειστό

Ο κόσμος είναι πολύ μικρός και το εφήμερο σεξ ήταν αυτό που ήταν, και όχι λάφυρο. Προτίμησε να μην μοιραστείς πολλά, ειδικά στο χώρο της δουλειάς ή σε τρίτους που δεν εμπιστεύεσαι απόλυτα, γιατί ποτέ δε ξέρεις πότε θα το βρεις μπροστά σου.