SEX

Θα πρέπει να περιμένεις (πολύ): Σε αυτή την ηλικία κάνουμε το καλύτερο σεξ της ζωής μας

25.07.2018
Θα πρέπει να περιμένεις (πολύ): Σε αυτή την ηλικία κάνουμε το καλύτερο σεξ της ζωής μας
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ σε ποια ηλικία θα είσαι σε θέση να απολαύσεις το πιο έντονο και πιο απολαυστικό σεξ της ζωής σου; Σίγουρα ναι.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει απασχολήσει πολύ και την επιστήμη, με τους ειδικούς να τονίζουν πως κατά τα πρώτα χρόνια της σεξουαλικής μας ζωής είναι πολύ δύσκολο να πετύχουμε το απόλυτο, καθώς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το σώμα μας στο 100%.

Όπως και να έχει, βέβαια, τα αποτελέσματα της ετήσιας επιστημονικής έρευνας «Singles in America» επί του θέματος, δεν τα περίμενε κανείς. Και ο λόγος είναι ξεκάθαρος.

Σύμφωνα με τους 5.000 εθελοντές όλων των ηλικιών που συμμετείχαν στη μελέτη, το σεξ είναι πράγματι θέμα εμπειρίας. Βάσει της ανάλυσης των αποτελεσμάτων, προέκυψε ότι το καλύτερο σεξ της ζωή τους, οι άνδρες το κάνουν σε ηλικία 64 ετών, ενώ οι γυναίκες δύο έτη αργότερα, στα 66 τους χρόνια!

Διαβάστε επίσης: Κορίτσια σπεύσατε! Αυτοί είναι οι πιο πιστοί άνδρες

Σύμφωνα με τη sex therapist Dr. Μάντελαϊν Καστεγιάνος, αυτό συμβαίνει διότι «η σεξουαλική επαφή είναι πιο ικανοποιητική στις μεγαλύτερες παρά στις μικρές ηλικίες επειδή τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν περισσότερη εμπειρία, ξέρουν καλύτερα τι θέλουν και νιώθουν πιο ελεύθεροι να εξερευνήσουν τη σεξουαλικότητά τους. Όσο μεγαλώνουμε γνωρίζουμε καλύτερα τι μας αρέσει σωματικά».

Και να σκεφτεί κανείς ότι μέχρι σήμερα πιστεύαμε πως η δεκαετία των 40 θα ήταν και η καλύτερή μας στον συγκεκριμένο τομέα.

Αμ δε… Μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε λιγάκι παραπάνω.