SEX

Η επιστήμη μίλησε: Τόση διάρκεια έχει το σεξ του… μέσου όρου

01.07.2018
Η επιστήμη μίλησε: Τόση διάρκεια έχει το σεξ του… μέσου όρου
Σα να λέμε, μην πιστεύεις όσα ακούς.

Πόσες φορές έχεις ακούσει κάποιον να καυχιέται για τις επιδόσεις του στο σεξ, υποστηρίζοντας πως κάθε φορά χτυπά και νέο ρεκόρ;

Όχι λίγες, σωστά;

Την επόμενη φορά που θα βρεθεί κάποιος τέτοιος στην παρέα δεν έχεις παρά να τον ενημερώσεις για τα αποτελέσματα αμερικανικής έρευνας που έλαβε χώρα μερικά χρόνια πριν, σύμφωνα με την οποία ο μέσος όρος διάρκειας σεξ, με το ζόρι ξεπερνά τα… 5 λεπτά.

Αναφερόμαστε φυσικά μόνο στη διάρκεια της σεξουαλική πράξης και όχι στα προκαταρκτικά τα οποία είναι αδύνατο να υπολογιστούν χρονικά.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο μέσος χρόνος της ερωτικής πράξης των ζευγαριών που έλαβαν εθελοντικά μέρος στην εν λόγω μελέτη ανήλθε στα 5,4 λεπτά, διάρκεια που ελάχιστοι παραδέχονται. Φυσικά, κανέναν ρόλο δεν έπαιξε πόσες φορές μέσα στην ημέρα μπορεί να έρθει σε επαφή, καθώς τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν αφορούσαν σε μία και μοναδική «ολοκλήρωση».

Τονίστηκε δε ότι ο χρόνος αυτός δεν επηρεάστηκε από τη χρήση του προφυλακτικού, καθώς είτε με είτε χωρίς, η διάρκεια των ζευγαριών ήταν η ίδια.

Οι ψυχολόγοι και οι σύμβουλοι σχέσεων, από τη μεριά τους, υποστηρίζουν πως κάθε ζευγάρι έχει τον δικό του κώδικα επικοινωνίας και κανέναν απολύτως ρόλο δεν παίζει η διάρκεια στο σεξ αν οι δύο παρτενέρ τα βρίσκουν μεταξύ τους…

Έτσι μάλιστα!