SEX

Αυτό κι αν αδυνατούμε να το πιστέψουμε: Tόσο σεξ χρειάζεσαι για να είσαι πραγματικά ευτυχισμένη

28.06.2018
Αυτό κι αν αδυνατούμε να το πιστέψουμε: Tόσο σεξ χρειάζεσαι για να είσαι πραγματικά ευτυχισμένη
Στην περίπτωση του σεξ, πολλοί έχουν την τάση να πιστεύουν στο «όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά».

Να που όμως η άποψη αυτή αποδεικνύεται εντελώς λάθος και μάλιστα με επιστημονική σφραγίδα. Τελικά πόσο σεξ χρειαζόμαστε μέσα στη σχέση για να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένες μέσα σ’ αυτή;

Σύμφωνα με καναδική έρευνα στην οποία συμμετείχαν εθελοντικά ζευγάρια τα οποία διατηρούν μόνιμη σχέση, το σεξ δεν χρειάζεται να είναι πολύ για να εξασφαλίσει την ευτυχία σε ένα ζευγάρι

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες υποστήριξαν ότι η σεξουαλική πράξη θέλει μέτρο (!), τονίζοντας πως μπορεί να μας χαρίσει την υπέρτατη ευτυχία μόνο όταν η συχνότητά του δεν ξεπερνά τη μία φορά την εβδομάδα.

Πριν βιαστείς να απορρίψεις την εγκυρότητα της έρευνας, αξίζει να μάθεις και τα καλύτερα.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της μελέτης που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Social Psychological and Personality Science», ποσότητα σεξ μεγαλύτερη της μιας φοράς το επταήμερο, δεν προσφέρει κάτι επιπλέον στην καλή μας διάθεση και το αίσθημα ευεξίας:

«Αν και έχει επικρατήσει η άποψη ότι όσο πιο συχνό το σεξ τόσο πιο ευτυχισμένος είναι κανείς, αυτό δεν φαίνεται να ισχύει όταν η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών ξεπερνά τη μία φορά την εβδομάδα».

Και κάπως έτσι, μπαίνει τέλος στις φήμες που ήθελαν το σεξ σε μεγάλη ποσότητα να αποτελεί τρόπο να δένονται τα ζευγάρια περισσότερο και να περνούν καλύτερα μαζί.

Και μην ξεχνάς, το μυστικό βρίσκεται στην… ποιότητα!

Δεν τα λέμε εμείς κορίτσια, οι επιστήμονες τα λένε.