SEX

Γυναικεία οπίσθια: τι τους τρελαίνει τόσο;

21.06.2015
Ποιο είναι το μυστικό που μαγνητίζει τα αντρικά βλέμματα στη βάση της ύπαρξης μας; Και μήπως τελικά αξίζει να κάνεις μερικά βαθιά καθίσματα παραπάνω, αντί να λιώνεις στη δίαιτα; Από την Ελεονώρα Γαλάτη

Πριν από λίγο καιρό μία και μόνη φωτογραφία, έκανε το θαύμα και επανέφερε στις πρώτες σελίδες των κοσμικών περιοδικών τη -σχεδόν ξεχασμένη μετά τον δεύτερο γάμο της- Κιμ Καρντάσιαν (Kim Kardashian) που πόζαρε υπερήφανα τουρλώντας τον πισινό της στον οποίο ισορροπούσε ένα ποτήρι σαμπάνιας.

Το γεγονός δεν είναι καθόλου τυχαίο, όπως δεν είναι τυχαία η επιτυχία της Νίκι Μινάζ (Nicki Minaj) ή της Τζένιφερ Λόπεζ (Jennifer Lopez) οι οποίες εκτός από φωνή... φωνάρα διαθέτουν και τα πιο δημοφιλή οπίσθια στο χώρο του παγκόσμιου πενταγράμμου.

Η γοητεία της πίσω όψης έφτασε ν' απασχολήσει και τον καθηγητή ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Τέξας, Ντέιβιντ Μπας (David Buss), ο οποίος έχει μελετήσει το θέμα της ερωτικής έλξης σε βάθος.

«Οι άντρες έλκονται από τα γυναικεία οπίσθια για τον ίδιο λόγο που έλκονται από το γυναικείο στήθος, τους γοφούς και τη λεπτή μέση: αυτά τα χαρακτηριστικά είναι δείκτες γονιμότητας και οι άντρες έχουν εξελιχθεί από την εποχή των σπηλαίων για να ψάχνουν γυναίκες κατάλληλες για αναπαραγωγή» εξηγεί ο καθηγητής:

«Αν μια γυναίκα έχει έναν γεμάτο πισινό σημαίνει ότι διαθέτει αρκετό ποσοστό λίπους στο σώμα της για να μπορέσει να φέρει εις πέρας μια εγκυμοσύνη. Κι αν ο πισινός της είναι στρογγυλός και πεταχτός, σημαίνει ότι μάλλον είναι αρκετά νέα -κάτι που την έκανε καλή υποψήφια μητέρα για τον άνθρωπο των σπηλαίων» -τότε που δεν υπήρχαν πιστοποιητικά γεννήσεως.

Προφανώς από την εποχή εκείνη μέχρι σήμερα ο αντρικός εγκέφαλος δεν έχει σημειώσει και μεγάλη πρόοδο, οφείλουμε να παρατηρήσουμε. Όμως ταυτόχρονα, η γοητεία των γυναικείων οπισθίων έχει κι άλλα μυστικά:

«Είναι περιοχή-ταμπού», ισχυρίζεται ο σεξολόγος και συγγραφέας Έρικ Γκάρισον (Eric M. Garrison): «Είναι ένα σημείο που δεν επιτρέπεται να πλησιάσεις και εφόσον μιλάμε για σεξ η διείσδυση από πίσω έχει κάτι το ζωώδες» άρα και ενστικτωδώς ερωτικό.

Αυτή η ερμηνεία όμως δεν φαίνεται να έχει την ίδια απήχηση παγκοσμίως. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες για παράδειγμα, το 59% των Αργεντίνων αρέσκονται περισσότερο να χουφτώνουν πισινούς παρά στήθη. Αντίθετα, οι Βρετανοί δεν συγκινούνται καθόλου από αυτή τη λεπτομέρεια της ανατομίας μας, λέει άλλη έρευνα από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου. Ωστόσο, το γεγονός ότι τόσοι επιστήμονες προβληματίζονται με το θέμα, σημαίνει ότι δεν είναι καθόλου του κ*λου...

Άλλωστε, ανεξάρτητα από την καταγωγή σου, μπορεί να έχεις προσέξει ότι τα τελευταία χρόνια τα γυναικεία οπίσθια γνωρίζουν μεγάλες δόξες. «Καλλίπυγες διάσημες γυναίκες, όπως η Λόπεζ και η Καρντάσιαν βρίσκονται πολύ συχνά στο προσκήνιο και όσες θέλουν να τους μοιάσουν φροντίζουν να τονίζουν τα οπίσθια τους» επιβεβαιώνει η καθηγήτρια σεξολογίας και συγγραφέας, Άβα Καντέλ (Ava Cadell): «Χάρη σ' αυτά τα πρότυπα, το σεξ στα τέσσερα, το σπάνκινγκ (ραπίσματα στον πισινό) και το πρωκτικό έχουν απενοχοποιηθεί και έχουν γίνει πολύ της μόδας», εξηγεί η ίδια.

Μετά από τόση ανάλυση, δεν χρειάζεται να έχεις μάστερ σεξολογίας για να καταλάβεις πόσο σημαντικά είναι αυτά τα βαθιά καθίσματα που συνήθως αποφεύγεις στο γυμναστήριο. Ίσως μάλιστα, μερικές επαναλήψεις παραπάνω να είναι το μόνο που χρειάζεται για να αναδείξεις τα όποια κιλά πήρες στο συγκεκριμένο σημείο και που μάλλον δεν καθόλου περιττά τελικά.

Ζήτω οι μεσογειακές καμπύλες!

Πηγή: Women's Health