Σκέφτεσαι το διαζύγιο; 9 σημεία που πρέπει να προσέξεις πολύ

09.03.2019
Σκέφτεσαι το διαζύγιο; 9 σημεία που πρέπει να προσέξεις πολύ
Είναι μια μεγάλη απόφαση.

Ναι το γνωρίζουμε. Κανείς δεν θέλει να κάνει αρνητικές σκέψεις αλλά επειδή ειδικά τους τελευταίους μήνες ακούμε συνέχεια για διαζύγια (ναι είναι ένας μαραθώνιος μεγάλος), σίγουρα υπάρχουν πράγματα που όλοι πριν φτάσουν εκεί, θα ήθελαν να είχαν κάνει διαφορετικά ή ίσως να τα γνώριζαν πριν προχωρήσουν τις διαδικασίες για να τερματίσουν τον γάμο τους.

Σίγουρα δεν υπάρχει κάποιο manual για να σας προετοιμάσει για το διαζύγιο, καθώς η εμπειρία κάθε ατόμου είναι μοναδική. Αλλά καθώς κατευθύνεσαι προς το γραφείο του δικηγόρου, υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν θα έβλαπτε να γνώριζες καθώς πας να «αποσύρεις» την παλαιά σχέση σου «για πάντα». Διάβασε αυτά τα 9 πράγματα που πρέπει να έχεις κατά νου πριν πάρεις διαζύγιο:

Διάβασε επίσης: Κι όμως, ο χωρισμός μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου!

1. Η επιλογή σου θα επηρεάσει το παιδί ή τα παιδιά σου ειδικά αν είναι σε μικρή ηλικία
Είναι γεγονός, αλλά δεν θα πρέπει να λειτουργήσει αρνητικά αν έχεις πάρει την απόφασή σου. Ένα καλό διαζύγιο είναι πολύ προτιμότερο από έναν κακό γάμο, μην το ξεχνάς. Βέβαια, καλό είναι να συμβουλευτείς έναν παιδοψυχολόγο για να σου δώσει συμβουλές που θα βοηθήσουν τόσο το παιδί όσο και εσένα.

2. Μην πας σε κοινό σας φίλο δικηγόρο για το διαζύγιο
Μπορεί να σου κάνει μια καλύτερη τιμή αλλά η διαδικασία μπορεί να καθυστερήσει.

3. Ξεκαθάρισε τις λεπτομέρειες και επισημοποίησε τις γραπτώς
Όλα είναι ανοιχτά και αόριστα αν δεν το κάνεις. Ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά όλα πρέπει να αναγράφονται λεπτομερώς.

4. Ο νέος σύντροφός σου θα είναι μια νέα προσαρμογή
Ακόμα και αν δεν αισθάνεσαι τίποτα για τον πρώην σύζυγό σου, ο νέος σύντροφος θα είναι πάντα ένα θέμα που χρειάζεται ειδική διαχείριση. Ειδικά όταν θα πρέπει να γνωρίσει το παιδί σου.

5. Ένας νέος σύντροφος μπορεί να αλλάξει τον πρώην σου (είτε προς το καλό είτε προς το κακό)
Τα πράγματα θα αλλάξουν θες δεν θες. Η πραγματικότητα πονάει.

6. Η διαδικασία παίρνει χρόνο
Θα υπάρξει η περίοδος που θα θρηνήσεις αλλά ίσως μετά τον πρώτο χρόνο όλα να ομαλοποιηθούν. Μην ξεχνάς ότι πολλά πράγματα είναι στο χέρι σου.

Δες και αυτό: Μόλις χώρισες; Τα 4 σημάδια που σε βοηθούν να καταλάβεις ότι είσαι έτοιμη για νέα σχέση

7. Το εισόδημα σου μειώνεται
Λογικό. Από δύο άτομα που ήσασταν μέσα στην οικογένεια, τώρα είσαι μόνη σου.

8. Ο χωρισμός πρέπει να είναι χωρισμό
Όταν χωρίζεις, κλείσε την πόρτα, εκτός αν το χτύπημα της πόρτας είναι τόσο «δυνατό» για σένα, που είσαι πρόθυμη να εξετάσεις τις αλλαγές που έχουν γίνει και να εργαστείς για να σώσεις τον γάμο σου.

9. Το να περνάτε χρόνο μαζί με τον πρώην σύζυγό σου δεν είναι καθόλου καλό
Ενώ σαν ιδέα δεν φαίνεται άσχημη ειδικά όταν υπάρχει παιδί, επικρατεί μια σύγχυση. Τα πράγματα πρέπει να είναι ξεκάθαρα και να γνωρίζει το παιδί πώς έχει η κατάσταση με τους γονείς του. Δεν μπορεί να είσαστε φιλαράκια ούτε σύζυγοι. Επομένως ξεκαθάρισε τα πράγματα.

Διάβασε επίσης: Μήπως δεν έχει ξεπεράσει την πρώην του; Τα τρία σημάδια που τον «προδίδουν»

Κανείς δεν μπορεί πραγματικά να σε προετοιμάσει για το διαζύγιο, αλλά προτού αποφασίσεις να τερματίσεις τον γάμο σου, μίλησε με διαζευγμένους ανθρώπους και εκπαίδευσε τον εαυτό σου. Με αυτόν τον τρόπο, αν επιλέξεις αυτό το δρόμο θα είσαι προετοιμασμένη όσο το δυνατόν περισσότερο, για τα καλύτερα ή για τα χειρότερα.

Νικολέτα Μακρή