Γιατί απατά ένας άνδρας; Ιδού η επιστημονική εξήγηση!

17.07.2018
Γιατί απατά ένας άνδρας; Ιδού η επιστημονική εξήγηση!
Η ανδρική απιστία υπήρξε ανέκαθεν μεγάλο κεφάλαιο στις ανθρώπινες σχέσεις.

Είναι, βλέπεις, επιστημονικά αποδεδειγμένο πως το ποσοστό των ανδρών που οδηγούνται τελικά στην απιστία είναι σαφώς μεγαλύτερο από το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών.

Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό;

Οι επιστήμονες έχουν πολλάκις προσπαθήσει να αναλύσουν τα αίτια που οδηγούν ένα αρσενικό στην απιστία, ακόμα και την… πολυγαμία. Και το συμπέρασμα δεν θα αρέσει καθόλου στις γυναίκες, καθώς σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας δεν φταίνε οι άνδρες που απατούν, αλλά οι ορμόνες τους.

Συγκεκριμένα, η τεστοστερόνη τους, η οποία σύμφωνα με τους αναλυτές είναι εκείνη που τους οδηγεί να αντιλαμβάνονται ευκολότερα τα σεξουαλικά ερεθίσματα και να τα «μεταφράζουν» ως πειρασμούς στους οποίους δύσκολα κανείς μπορεί να αντισταθεί.

Ο ειδικός σε θέματα σχέσεων, αναλυτής Adam Lo Dolce, υπογραμμίζει πως τα ερεθίσματα αυτά είναι κυρίως οπτικά για τους άνδρες, ενώ στην περίπτωση των γυναικών, καθαρά συναισθηματικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον.

«Όταν ένα αρσενικό δεν έχει αυτοέλεγχο, οι σεξουαλικές ορμές του μπορεί να αποδειχτούν πολύ ισχυρές», τονίζει ο ερευνητής του Πανεπιστημίου του Τέξας, Paul Eastwick, ο οποίος υποστηρίζει πως η ανδρική απιστία οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη αυτοελέγχου που πηγάζει από τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Διάβασε επίσης: Θέλεις να κάνεις περισσότερο σεξ; Σε αυτό το χρώμα πρέπει να βάψεις την κρεβατοκάμαρά σου

Κάτι που υποστηρίζει και η ψυχίατρος Sheri Meyers, που ειδικεύεται σε θέματα απιστίας.

«Ρίζα των αντρικών παρορμήσεων είναι η τεστοστερόνη. Οι γυναίκες την έχουν σε πολύ μικρό ποσοστό, κάτι που δεν ισχύει για τους άντρες. Γι’ αυτό και απιστούν πιο εύκολα», σχολιάζει με βεβαιότητα, ενώ ως έναν ακόμα παράγοντα απιστίας παρουσιάζει την τάση των αρσενικών να θεωρούν ισχυρότερο το μέλος της «αγέλης» με τη μεγαλύτερη σεξουαλική εμπειρία.

Με άλλα λόγια, δεν φταίει ο καλός σου αν σε απατήσει. Επιστημονικά μιλώντας, την ευθύνη φέρει η περίσσια τεστοστερόνη του!

Ακόμα κι αν τα δεχτούμε όλα αυτά κορίτσια, δύσκολα θα τα χωνέψουμε.
Σωστά;