Το μυστικό που «δένει» τα ζευγάρια σε μία σχέση είναι πιο απολαυστικό από ό,τι νομίζεις

08.07.2018
Το μυστικό που «δένει» τα ζευγάρια σε μία σχέση είναι πιο απολαυστικό από ό,τι νομίζεις
Πολλά έχουν γραφτεί σχετικά με τους τρόπους για να κρατήσει ένα ζευγάρι τη σχέση του ζωντανή και να δεθεί ουσιαστικά μέσα στον χρόνο. Αυτό το τελευταίο, όμως, οι σπιτόγατοι θα το λατρέψουν.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Social and Personal Relationships», υποστήριξε πως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ενισχύσουμε το «μαζί» και να δημιουργήσουμε μία σχέση εξάρτησης με το ταίρι μας είναι η… παρακολούθηση σειρών!

Δεν μιλάμε φυσικά για τις ώρες που περνάτε μπροστά από την τηλεόραση, εκείνος παίζοντας με το κινητό του κι εσύ απλώνοντας τα ρούχα, μα για τη συστηματική παρακολούθηση μιας σειράς που αρέσει και στους δύο και η οποία σας κάνει να ανυπομονείτε για το επόμενο επεισόδιο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η από κοινού παρακολούθηση μιας φανταστικής ιστορίας συντελεί στο «δέσιμο» δύο ανθρώπων πολύ περισσότερο από ό,τι θα πίστευε κανείς.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της έρευνας, οι σύντροφοι – εθελοντές που παρακολουθούν μαζί την εξέλιξη μιας φανταστικής ιστορίας αξιολόγησαν πιο υψηλά την αγάπη τους ο ένας για τον άλλον, πράγμα που σημαίνει πως τα κοινά ενδιαφέρονται αποτελούν βασικό συστατικό για μια επιτυχημένη σχέση.

Κάπως έτσι, μόλις απέκτησες έναν ακόμα λόγο για να βρεις το χρόνο να χουζουρεύεις με τις ώρες στο κρεβάτι σου μαζί με τον αγαπημένο σου. Με το λάπτοπ σου μαζί!

Σειρές με πολλές σεζόν κρίνονται ιδανικές.

Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις έστω και πριν το φινάλε το «Game of Thrones»;