Κάνε τα μπουκάλια σου να λάμψουν με... ρύζι | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ
18:08
10/11/2015

Κάνε τα μπουκάλια σου να λάμψουν με... ρύζι

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Κι όμως... μπορείς να καθαρίσεις τα μπουκάλια σου με ρύζι
Κι όμως... μπορείς να καθαρίσεις τα μπουκάλια σου με ρύζι

Κι όμως. Όσο παράδοξο και να σου φαίνεται, το απλό λατρεμένο ρυζάκι έχει και άλλη χρήση εκτός από τη γνωστή.

Αν είσαι από αυτές που φρικάρεις μόνο και μόνο στη σκέψη του να καθαρίσεις τα μπουκάλια του νερού που έχεις στο ψυγείο και καταφεύγεις σε ένα σωρό τεχνάσματα για να φτάσεις στον πάτο, τα νέα είναι ευχάριστα.

Ξέχνα τα μαχαίρια με το σφουγγάρι ή το βαμβάκι. Ξέχνα ακόμη και το σφουγγαράκι για μπιμπερό που σου είπε η φιλενάδα σου ότι μπορεί να βοηθήσει. Μπορεί, αλλά υπάρχει ακόμη καλύτερος τρόπος με τον οποίο μπορείς να γυαλισεις μπουκάλια ή ακόμη και βάζα με στενό στόμιο και λαιμό.

 

Δύο κουταλάκια ρύζι -ό,τι ρύζι- σε μισό μπουκάλι χλιαρό νερό και πολύ... χτύπημα είναι αρκετά να κάνουν το μπουκάλι καινούριο!


* Γέμισε το δοχείο που θέλεις να πλύνεις στο ½ ή στα ¾ με χλιαρό –αλλά όχι ζεστό- νερό και πρόσθεσε 2 κουταλάκια του γλυκού ρύζι. Ό,τι ρύζι σου βρίσκεται.

* Στη συνέχεια σφράγισε το στόμιο με την παλάμη ή με τα δάχτυλά σου και κούνα καλά το μπουκάλι πάνω κάτω -σαν να θέλεις να κάνεις φραπέ (!)- όσο περισσότερο μπορείς. Ή μέχρι να δεις το μπουκάλι καθαρό. Θα εκπλαγείς.

* Χωρίς καθόλου απορρυπαντικό πιάτων ή σαπούνι, το ρύζι καθαρίζει τελείως το εσωτερικό του μπουκαλιού και αφού το αφήσεις αρκετό νερό να τρέξει μέσα για να το ξεπλύνεις καλά, είναι έτοιμο για την επόμενη χρήση.

Αν χρειαστεί, καλό είναι να επαναλάβεις την κίνηση ακόμη μια φορά.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ