6 εναλλακτικές χρήσεις για μια παλιά οδοντόβουρτσα | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ
12:00
27/8/2016

6 εναλλακτικές χρήσεις για μια παλιά οδοντόβουρτσα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Πάλιωσε μια οδοντόβουρτσα; Μην την πετάξεις. Υπάρχουν τόσα που μπορεί ακόμη να... κάνει!
Πάλιωσε μια οδοντόβουρτσα; Μην την πετάξεις. Υπάρχουν τόσα που μπορεί ακόμη να... κάνει!

Πάλιωσε η οδοντόβουρτσά σου; Μην την πετάξεις! Υπάρχουν τόσα που μπορεί ακόμη να... κάνει!

1. Νυχάκια πάντα καθαρά. Κράτα μια παλιά οδοντόβουρτσα στο μπάνιο και καθάρισε με αυτή τα νύχια σου –ή και των παιδιών σου- όταν προκύπτει ανάγκη.

2. Φρύδια γραμμένα. Ακόμη και στο μακιγιάζ μπορεί να βρει χρήση μια παλιά οδοντόβουρτσα. "Χτένισε" με αυτή τα φρύδια σου ή –γιατί όχι- και τις βλεφαρίδες σου.

Όταν η βούρτσα σου τιγκάρει από μαλλιά, βγάλε εσύ όσα μπορείς και άσε τα υπόλοιπα στην... οδοντόβουρτσα!

3. Βούρτσα γεμάτη τρίχα; Μην ανησυχείς. Βγάλε όσα μαλλάκια μπορείς με το χέρι και για τις υπόλοιπες επιστράτευσε το βουρτσάκι.

4. Παπούτσια που λάμπουν. Και όχι μόνο από πάνω αλλά και από κάτω. Η οδοντόβουρτσα μπορεί να καθαρίσει με τον καλύτερο τρόπο τις σόλες των παπουτσιών σου, ειδικά όταν πρόκειται να τα αποθηκεύσεις στην αλλαγή της σεζόν.

5. Ηλεκτρικές συσκευές. Από τη φρυγανιέρα και την τοστιέρα μέχρι τον φούρνο μικροκυμάτων και τα μάτια της κουζίνας μια οδοντόβουρτσα μπορεί ανά πάσα στιγμή να φανεί χρήσιμη.

Μία οδοντόβουρτσα κάνει θαύματα εκεί που το σφουγγάρι "σηκώνει τα χέρια ψηλά".

6. Η λεπτομέρεια στην καθαριότητα. Μια μικρή βούρτσα μπορεί να κάνει θαύματα εκεί που το κάθε σφουγγάρι "σηκώνει τα χέρια ψηλά". Ανάμεσα στα πλακάκια της κουζίνας ή του μπάνιου, γύρω από την μπαταρία στον νεροχύτη ή στον νιπτήρα… Πες το και έγινε!

*Ας σημειώσουμε ωστόσο ότι για κάθε μία από τις παραπάνω χρήσεις πρέπει να υπάρχει μια ξεχωριστή οδοντόβουρτσα, η οποία στο τέλος πρέπει να καθαρίζεται εξονυχιστικά. Η υγιεινή παραμένει πάντα πρωταρχικό ζήτημα.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ