4 μυστικά για γενική καθαριότητα στο... φτερό! | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ
18:02
16/10/2015

4 μυστικά για γενική καθαριότητα στο... φτερό!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ακούς τη λέξη «γενική» και τρελαίνεσαι; Φαντάζεσαι ατελείωτες ώρες κούρασης -ψυχικής και σωματικής- που αντέχεις μόνο και μόνο γιατί δεν έχεις και άλλη επιλογή; Κάνε τη ζωή σου πιο εύκολη και γλίτωσε, τουλάχιστον, χρόνο από μια διαδικασία που στο τέλος της θα σε ανταμείψει δια του αποτελέσματος.

1. Έχε τα καθαριστικά όλα μαζί

Ο πρώτος και βασικός κανόνας για γρήγορο καθάρισμα είναι να έχεις όλα τα απαραίτητα στο ίδιο σημείο. Σκέψου πόσο χρόνο κερδίζεις όταν δεν πρέπει να ψάξεις αλλού για το σφουγγάρι, αλλού για το καθαριστικό κ.ο.κ. Σε μια παραλλαγή του, αυτό το θέμα θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο εξειδικευμένο αν διατηρούσες σε κάθε χώρο του σπιτιού διαφορετικά «εργαλεία δουλειάς» ανάλογα με τις ανάγκες του.

2. Δουλειές με τον... ρυθμό

Φτιάξε μια συλλογή από γρήγορα, ρυθμικά τραγούδια και θα εκπλαγείς με την ενέργεια που θα σου δώσουν για να τελειώσεις τις δουλειές σου πιο γρήγορα, ενώ ταυτόχρονα γιατί να μην το απολαύσεις κιόλας με χαρούμενες... χορευτικές κινήσεις;

 

Μην ψάχνεις να βρεις δουλειές εκεί που δεν υπάρχουν. Αν, για παράδειγμα, καθάρισες το ψυγείο σου την περασμένη εβδομάδα, δεν μπορεί να βρώμισε τόσο γρήγορα...

3. Η αρχή, το ήμισυ του παντός

Αν έχεις ένα δωμάτιο που αφήνεις πάντα για το τέλος, είτε γιατί είναι πιο δύσκολο είτε γιατί απλά δεν σου αρέσει, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκινήσεις με αυτό, όταν ακόμη θα είσαι ξεκούραστη. Έχοντας ξεμπερδέψει νωρίς από τα «ζόρικα» όλα τα άλλα θα σου φανούν απλά... περίπατος.

4. Επιλεκτική καθαριότητα

Μην ξοδεύεις χρόνο καθαρίζοντας τα πάντα κάθε φορά. Αν, για παράδειγμα, το ψυγείο είναι ακόμη πεντακάθαρο από την περασμένη εβδομάδα, δεν υπάρχει λόγος να το ξανακάνεις τόσο γρήγορα.

 

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ