Τα απόλυτα μυστικά του αποσμητικού σου | ομορφια , περιποιηση , σωμα | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΟΜΟΡΦΙΑ / ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ / ΣΩΜΑ
7:20
29/5/2013

Τα απόλυτα μυστικά του αποσμητικού σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μην αφήνεις τον ιδρώτα να καθορίζει τη ζωή σου! Τα νέα αποσμητικά υπόσχονται να διατηρήσουν εσένα στεγνή, άνετη και ξέγνοιαστη και τις δυσάρεστες μυρωδιές μίλια μακριά!

Ο ήλιος, η ζέστη και τα λιγοστά ρούχα αποκαλύπτουν λεπτομέρειες που αλλιώς θα έμεναν καλά κρυμμένες! Και όχι, δεν εννοούμε μόνο κάποιες σωματικές ατέλειες, αλλά το πρόβλημα της εφίδρωσης που για κάποιες είναι έντονο, φέρνοντάς τες σε δύσκολη θέση και κάνοντάς τες να αναρωτιούνται: «Μα γιατί ιδρώνω;»...

Ο ιδρώτας είναι σημαντικός: Η εφίδρωση είναι μια φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού και επιτελεί δύο σκοπούς: Ο ένας είναι η διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα και ο άλλος η αποβολή των τοξινών. Αν και οι ιδρωτοποιοί αδένες είναι διάσπαρτοι σε όλο μας το σώμα, εντούτοις έχουμε αυξημένο αριθμό στην περιοχή της μασχάλης, γι’ αυτό και εκεί ιδρώνουμε περισσότερο. Σε γενικές γραμμές ένας ενήλικος άνθρωπος εκκρίνει περίπου 500 gr ιδρώτα την ημέρα.

Μα, τι μου συμβαίνει; Αρχικά ο ιδρώτας είναι άοσμος, αλλά αν παραμείνει πολλές ώρες στο δέρμα μας, και κυρίως σε σημεία όπως οι μασχάλες, που το περιβάλλον είναι ζεστό και υγρό και ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων, αρχίζει να μυρίζει έντονα, δυσάρεστα και επίμονα. Σε κάποιες περιπτώσεις, πάλι, ο ιδρώτας έχει εξαρχής δυσάρεστη μυρωδιά. Αυτό μπορεί να οφείλεται: σε λόγους καθαριότητας - τα ρούχα μας πρέπει να είναι καθαρά και να κάνουμε ντους καθημερινά. Στην άσχημη ψυχολογική μας κατάσταση - θυμηθείτε τον κρύο ιδρώτα που μας λούζει όταν φοβόμαστε ή όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση έντονου στρες. Στην κατανάλωση τροφών με έντονη γεύση - π.χ. σκόρδο, κρεμμύδι, μπαχαρικά, καφές, αλκοόλ, κόκκινο κρέας, επεξεργασμένα τρόφιμα, παστουρμάς κ.ά. Στη λήψη κάποιων φαρμάκων ή εξαιτίας διαφόρων παθήσεων.

Φρέσκια και δροσερή όλη μέρα: Η παλιά ελληνική παροιμία «Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» θα πρέπει να γίνει δεύτερη φύση μας, καθότι το πρώτο και βασικό μέτρο που θα πρέπει να λάβουμε για να αποφύγουμε την κακοσμία του ιδρώτα είναι η σχολαστική καθαριότητα του σώματος και των ρούχων που φοράμε. Το σαπούνι και το νερό είναι αυτά που μας απαλλάσσουν από βακτηρίδια και δυσάρεστες μυρωδιές, μας χαρίζουν αίσθηση φρεσκάδας και αυτοπεποίθησης. Φυσικά αμέσως μετά το ντους θα στεγνώσουμε τις μασχάλες μας σχολαστικά και θα απλώσουμε το αποσμητικό μας. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι το αποσμητικό από μόνο του δεν αρκεί! Θα πρέπει να το βάλουμε σε δέρμα καθαρό και να φορέσουμε και ρούχα καθαρά, οπότε, όσο και αν ιδρώσουμε στη διάρκεια της ημέρας, θα μας προστατεύει από δυσάρεστες μυρωδιές.

Ποιο αποσμητικό να διαλέξω;

Τα αποσμητικά που κυκλοφορούν στην αγορά διατίθενται σε spray ή roll-on και χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες:

  • Στα deodorants, τα οποία εμποδίζουν την ανάπτυξη της κακοσμίας εξουδετερώνοντας τα βακτηρίδια και αφήνοντας μια υπέροχη αίσθηση καθαριότητας που διαρκεί για πολλές ώρες.
  • Στα antiperspirants, τα οποία ρυθμίζουν τη λειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων.

Όποιο είδος αποσμητικού και αν χρησιμοποιήσεις, να θυμάσαι ότι η επιδερμίδα στην περιοχή της μασχάλης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και ευάλωτη, λόγω της αποτρίχωσης,οπότε μην ξεχνάς την σχολαστική υγιεινή καθώς και η ενυδάτωσή της.

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ