Έξυπνες λύσεις χωρίς νυστέρι | ομορφια , περιποιηση , σωμα | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΟΜΟΡΦΙΑ / ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ / ΣΩΜΑ
0:00
13/6/2008

Έξυπνες λύσεις χωρίς νυστέρι

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Δεν έχει σημασία αν είστε αδύνατες ή παχουλές. Η κυτταρίτιδα είναι πάντα παρούσα και αφορά περίπου το 90% των γυναικών.

Δεν έχει σημασία αν είστε αδύνατες ή παχουλές. Η κυτταρίτιδα είναι πάντα παρούσα και αφορά περίπου το 90% των γυναικών. Λίγο η κληρονομικότητα, λίγο η καθιστική ζωή και η κακή διατροφή, το λίπος αποθηκεύεται στα λιποκύτταρα και με την κατακράτηση υγρών διογκώνεται. Η κυκλοφορία του αίματος επιβραδύνεται, συσσωρεύονται τοξίνες και το δέρμα χάνει τη σφριγηλότητα και ελαστικότητά του. Ακόμη κι αν κάνετε δίαιτα, η κυτταρίτιδα δεν εξαφανίζεται, γιατί το λίπος που χάνεται προέρχεται από τα βαθύτερα στρώματα, ενώ η κυτταρίτιδα αφορά το επιφανειακό λίπος, το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οργανισμό ως πηγή ενέργειας. Αυτός είναι ο λόγος που πάρα πολλά άτομα, αν και χάνουν βάρος με δίαιτα ή εξαντλητική γυμναστική, δεν παρουσιάζουν βελτίωση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Διαβάστε ποιες είναι οι πιο «καυτές» θεραπείες κυτταρίτιδας που προτείνουν οι πλαστικοί χειρουργοί και πώς γίνονται, ώστε να επιλέξετε αυτήν που σας ταιριάζει περισσότερο, αν και πρέπει να έχετε πάντα υπόψη σας ότι η δίαιτα και η άσκηση βοηθούν να δείτε πιο γρήγορο αποτέλεσμα, που διαρκεί.

LΡG Endermologie
Μασάζ υψηλών προδιαγραφών

«Αντιμετωπίζει το πρόβλημα της λεμφικής παροχέτευσης και της ποιότητας του δέρματος με συνδυασμό μεθόδων και τεχνικών, που χτυπούν το πρόβλημα στη ρίζα του, ώστε να βελτιωθεί η τοπική κυκλοφορία και να παροχετευτεί, να υποχωρήσει δηλαδή, το οίδημα που εντοπίζεται ανάμεσα στα κύτταρα του επιφανειακού λίπους», εξηγεί ο δρ Αθανάσιος Χριστόπουλος, πλαστικός χειρουργός.

Πώς γίνεται
Πρόκειται για μια ασφαλή, μη επεμβατική μέθοδο, η οποία ούτε πονάει ούτε χρειάζεται αναισθησία. Γίνεται με μηχάνημα LPG Endermologie, με την εξελιγμένη κεφαλή Cellu Μ6 Keymodule. Το σώμα δέχεται ένα βαθύ, χαλαρωτικό μασάζ για 35 λεπτά. Κάθε μονάδα του μηχανήματος φέρει μια εξελιγμένη συσκευή δυο κυλινδρικών κεφαλών που ελέγχονται από υπολογιστή, οι οποίες ταυτόχρονα ανασηκώνουν και κυλίουν το δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο σπάνε ανώδυνα και σε βάθος οι «θήκες λίπους» και ενεργοποιείται η κυκλοφορία σε όλα τα επίπεδα του δέρματος, με αποτέλεσμα να οξυγονώνονται και να διατρέφονται καλύτερα όλες οι στιβάδες του δέρματος, ακόμη και οι ιστοί κάτω από αυτό.

Τι προσφέρει
Όπως λέει ο κ. Χριστόπουλος, «αυτή η βελτιωμένη κυκλοφορία αποχετεύει την περίσσεια ύδατος, λίπους και αποδομημένων υλικών των κυττάρων εξαιτίας του μασάζ που κάνουν οι κεφαλές. Έτσι, μειώνεται δραστικά η κυτταρίτιδα, χάνονται πόντοι, αυξάνει η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό και ζωντανό».

Τα πρώτα αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα κάποιες φορές αρχίζουν να εμφανίζονται μετά τις πρώτες εφαρμογές, αλλά συνήθως χρειάζονται 6-8 επισκέψεις, για να δείτε σημαντικά οφέλη. Για την ολοκλήρωση της θεραπείας συστήνονται 2-3 συνεδρίες την εβδομάδα για 10 εβδομάδες.

Μεσοθεραπεία
Με βιταμίνες, αμινοξέα & χωρίς ενέσεις

Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται από το 1958 στη Γαλλία για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, την ελάττωση του τοπικού λίπους και την ανανέωση του δέρματος. Στη ουσία πρόκειται για μια τεχνική κατά την οποία διοχετεύονται μικρές ποσότητες ουσιών, όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και ένζυμα, στη μεσαία στιβάδα του δέρματος.

Τι προσφέρει
«Με τη μεσοθεραπεία δεν διαλύεται άμεσα το επιπλέον λίπος, αλλά βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και κατά συνέπεια ο μεταβολισμός, με αποτέλεσμα την τοπική βελτίωση και του λιπώδους ιστού. Μέχρι πριν από μερικά χρόνια η θεραπεία γινόταν αποκλειστικά με ενέσεις, αλλά το 2003 οι καθηγητές Άγκρε και ΜακΚίνον ανακάλυψαν τους διαύλους νερού που υπάρχουν ανάμεσα στα κύτταρα του δέρματος και επιτρέπουν τη μεταφορά ουσιών μέσω διαδερμικής χορήγησης, που γίνεται με τη βοήθεια κάποιων συσκευών», επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός κ. Νίκος Μεταξωτός. Σε αυτή την ανακάλυψη, για την οποία οι δυο καθηγητές τιμήθηκαν με το βραβείο Νόμπελ Χημείας, βασίζεται η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία.

Πώς λειτουργεί
Όπως εξηγεί ο κ. Μεταξωτός, «η μέθοδος αυτή διεισδύει και διαδίδει τα ενεργά στοιχεία στο δέρμα χωρίς τη χρήση μικροενέσεων. Επομένως, η μέθοδος είναι μη επεμβατική, ανώδυνη και δεν προκαλεί εκχυμώσεις, κι αυτό την καθιστά πιο κατάλληλη θεραπεία κυτταρίτιδας σε σχέση με την κλασική μεσοθεραπεία». Γίνεται με μια ειδική συσκευή που εκπέμπει σήματα χαμηλής συχνότητας, τα οποία φορτίζουν τα μόρια των δραστικών συστατικών. Τα κύματα ενεργοποιούν τα μόρια του φαρμάκου, δημιουργώντας το φαινόμενο της όσμωσης, με αποτέλεσμα να περνούν από την ανώτερη στιβάδα και να φτάνουν στο δέρμα.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται
Κάθε συνεδρία διαρκεί είκοσι με σαράντα λεπτά, ανάλογα με την περιοχή του σώματος, και μπορεί κανείς να επιστρέψει στις δραστηριότητές του αμέσως μετά. Προτείνονται συνήθως δύο συνεδρίες την εβδομάδα για διάστημα 2-3 μηνών, αν και τα αποτελέσματα αρχίζουν να είναι ορατά από τη μέση του προγράμματος και μετά.

Λιπόλυση
Ιδανική για το τοπικό λίπος

Τo 1995 η dr Rittes, δερματολόγος από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ανέπτυξε μια ιατρική διαδικασία η οποία στηρίζεται στην απευθείας έγχυση μιας ουσίας, της Ρhosphatidyecholine (ΡΡΤ), στα ανεπιθύμητα αποθέματα λίπους στο ανθρώπινο σώμα. Το ενεργό συστατικό της ουσίας αυτής, η οποία παράγεται από το ίδιο το σώμα μας για να επιτελέσει πολλαπλές λειτουργίες του μεταβολισμού, είναι ένα φυσικό συστατικό που προέρχεται από τη σόγια. Στη συνέχεια, ο Αυστριακός γιατρός dr Hasengschwadtner συνέχισε την ανάπτυξη της θεραπείας.

Πώς γίνεται
«Οι ενέσεις λιπόλυσης δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να θεωρούνται πανάκεια για τη γενική απώλεια βάρους. Όταν όμως πρόκειται για τοπικό λίπος που δεν μειώνεται με δίαιτα ή συστηματική άσκηση, η μέθοδος αυτή προσφέρει μια εναλλακτική διαδικασία, κατά την οποία το λίπος διαλύεται και στη συνέχεια αποβάλλεται από το σώμα διαμέσου της συνήθους διαδικασίας του μεταβολισμού», τονίζει ο πλαστικός χειρουργός κ. Σπύρος Ιωαννίδης. Οι ενέσεις γίνονται απευθείας στις περιοχές του σώματος που χρειάζονται βελτίωση.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται
Ο αριθμός των συνεδριών που ενδείκνυνται διαφέρει από άτομο σε άτομο. Σε γενικές γραμμές 2-4 συνεδρίες, σε διάστημα 6-8 εβδομάδων η μία από την άλλη, είναι απαραίτητες για να ολοκληρωθεί η θεραπεία με επιτυχία. n

Λιπόλυση με λέϊζερ
Η εξέλιξη της λιποαναρρόφησης

Η λιπόλυση με τη χρήση λέιζερ θεωρείται σήμερα μία από τις πλέον σύγχρονες μεθόδους στην αντιμετώπιση του τοπικού πάχους. Αν και αποτελεί επεμβατική μέθοδο, το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι δεν απαιτεί χρόνο ανάρρωσης και δεν χρειάζεται ειδική επίδεση, έτσι μπορεί κανείς να επιστρέψει άμεσα στη φυσιολογική ρουτίνα της ζωής του.

Πώς γίνεται
Κατά τη θεραπεία εισάγεται ένας καθετήρας που φέρει την οπτική ίνα του λέιζερ κάτω από το δέρμα, με σκοπό την άμεση επίδραση στο τοπικό λίπος της κάθε περιοχής του σώματος όπου εντοπίζεται πρόβλημα. Με τη μέθοδο αυτή ουσιαστικά διαλύεται το λίπος. Το λέιζερ προκαλεί ρήξη στις μεμβράνες των λιποκυττάρων, με αποτέλεσμα την τελική παραγωγή ενός ελαιώδους υγρού. Το υγρό αυτό σε μικρές ποσότητες μπορεί να απομακρυνθεί από τον ίδιο τον οργανισμό με φυσικούς μηχανισμούς, ενώ σε μεγάλες ποσότητες πρέπει να αναρροφηθεί. «Η νέα αυτή μέθοδος δεν καταργεί την κλασική λιποαναρρόφηση, αλλά την εξελίσσει, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα σε περιοχές που ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστούν στο παρελθόν, όπως η εσωτερική επιφάνεια του μηρού και του βραχίονα», μας λέει ο πλαστικός χειρουργός κ. Αθανάσιος Αντωνιάδης.

Τα πρώτα αποτελέσματα
Το αποτέλεσμα αρχίζει να γίνεται εμφανές στους 2-4 μήνες μετά την επέμβαση.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ