Απίστευτα κι όμως αληθινά για την υγιεινή | ομορφια , περιποιηση , σωμα | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΟΜΟΡΦΙΑ / ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ / ΣΩΜΑ
17:12
20/1/2015

Απίστευτα κι όμως αληθινά για την υγιεινή

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ξέρεις πως η τουαλέτα δεν είναι το πιο βρώμικο μέρος του σπιτιού; Γνωρίζεις πως δεν κάνει να βουρτσίζεις τα δόντια κατευθείαν μετά από κάθε γεύμα; Αν σου λέγαμε πως στο σώμα σου κατοικούν περισσότερα από 1000 είδη μικροβίων τι θα σκεφτόσουν; Σου παρουσιάζουμε μερικά παράδοξα σχετικά με την υγιεινή που θα σε αφήσουν σίγουρα άφωνη. 

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
2 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<p> 	<span style= font-size: 14px; ><span style= color: rgb(128, 0, 128); ><strong>Οι στεγνωτήρες χεριών σε γεμίζουν μικρόβια; </strong></span></span></p> <p> 	Σύμφωνα με νέα δεδομένα, οι στεγνωτ

Οι στεγνωτήρες χεριών σε γεμίζουν μικρόβια;

Σύμφωνα με νέα δεδομένα, οι στεγνωτήρες χεριών με τον αέρα στις τουαλέτες είναι κατά πολύ χειρότεροι από το χαρτί κι αυτό διότι εξαπλώνουν παθογόνουν μικροοργανισμούς. Βέβαια. όπως έχουμε πολλάκις τονίσει δε χρειάζεται να γίνουμε μικροφοβιακοί. Σε γενικές γραμμές το καλό πλύσιμο με ζεστό νερό και σαπουνάκι αρκεί και όσο για το στέγνωμα διάλεξε όποιον τρόπο προτιμάς. Κι αν η έρευνα σε παραξένεψε διάβασέ την ολόκληρη εδω.

Δεν κάνει να βουρτσίζεις τα δόντια κατευθείαν μετά το γεύμα

Μπορεί από μικρή η μητέρα σου να σε ζάλιζε να πλένεις καλά τα δόντια κατυεθείαν μετά από κάθε γεύμα, ωστόσο, αυτή η συνήθεια μάλλον δεν είναι και τόσο καλή. Το βούρτσισμα των δοντιών κατευθείαν μετά το φαγητό μπορει να διαβρώσει τα δόντια καθώς έχει ως αποτέλεσμα να εισχωρήσουν βαθύτερα κάτω από το στρώμα του σμάλτου τα οξέα, από τα λιπαρά τρόφιμα, διαβρώνοντας την οδοντίνη και αδαμαντίνη των δοντιών. Για να μην απομακρύνουμε το φυσικό προστατευτικό σμάλτο των δοντιών καλό είναι να τα πλένουμε 20 λεπτά μετά το φαγητό.

Ο μαγικός κόσμος των χαλιών

Κι όμως όσο καθαρά κι αν φαίνονται τα χαλιά έχουν 100 φορές περισσότερη σκόνη και μικροοργανισμούς σε σχέση με το γυμνό πάτωμα. Στην πραγματικότητα είναι ένας μικρόκοσμος με ακάρεα κι άλλα αλλεργιογόνα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
2 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ