Απίστευτα κι όμως αληθινά για την υγιεινή | ομορφια , περιποιηση , σωμα | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΟΜΟΡΦΙΑ / ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ / ΣΩΜΑ
17:12
20/1/2015

Απίστευτα κι όμως αληθινά για την υγιεινή

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ξέρεις πως η τουαλέτα δεν είναι το πιο βρώμικο μέρος του σπιτιού; Γνωρίζεις πως δεν κάνει να βουρτσίζεις τα δόντια κατευθείαν μετά από κάθε γεύμα; Αν σου λέγαμε πως στο σώμα σου κατοικούν περισσότερα από 1000 είδη μικροβίων τι θα σκεφτόσουν; Σου παρουσιάζουμε μερικά παράδοξα σχετικά με την υγιεινή που θα σε αφήσουν σίγουρα άφωνη. 

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<p> 	<strong style= font-size: 14px; color: rgb(128, 0, 128); >Το σαπουνάκι είναι καλύτερο από τα αντιβακτηριακά </strong></p> <p> 	Μια από τις πιο σοκαριστικές αλήθειες αναφορικά με την υγιεινή

Το σαπουνάκι είναι καλύτερο από τα αντιβακτηριακά

Μια από τις πιο σοκαριστικές αλήθειες αναφορικά με την υγιεινή έχει να κάνει με το γεγονός πως τα αντιβακτηριακά προϊόντα δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο το κλασικό σαπουνάκι, ενώ περιέχουν τρικλοζάνη - το συστατικό που πρέπει να αποφεύγει κάθε έγκυος και που μπορεί να επιφέρει ορμονική ανισορροπία. Λέμε ναι στο σαπουνάκι λοιπόν και στο καλό πλύσιμο των χεριών

Ξέρεις πόσα μικρόβια κατοικούν στο ανθρώπινο σώμα;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες στο ανθρώπινο σώμα βρίσκονται περισσότερα από 1000 διαφορετικά είδη μικροβίων και βακτηρίων και 200 είδη μυκήτων. Σε γενικές γραμμές, η παρουσία των μυκύτων στο δέρμα μας, δεν προκαλεί πρόβλημα εκτός κι αν δημιουργηθούν ευνοικές συνθήκες για τον πολλαπλασιαμό τους, οδηγώντας στη γνωστή πάθηση, την μυκητίαση.

Δεν ισχύει ο κανόνας των 5 λεπτών

Δεν έχει σημασία αν κάτι έπεσε κι ακούμπησε το πάτωμα για κλάσματα δευτερολέπτου ή περισσότερο. Μελέτες έχουν αποδείξει πως όταν τρόφιμα πέφτουν στο πάτωμα, το 99% των μικροβίων μεταφέρονται σε αυτά κατυθείαν.

Η κουζίνα μπορεί να έχει περισσότερα μικρόβια από την τουαλέτα

Κι όμως η τουαλέτα δεν είναι το πιο βρώμικο μέρος στο σπίτι. Ο νεροχύτης της κουζίνας σκέψου πως έχει περίπου 100.000 φορές περισσότερα μικρόβια σε σχέση με την τουαλέτα. Όπως άλλωστε και η τσάντα σου, μη το ξεχνάς.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ