3 γρήγοροι & φυσικοί τρόποι για να ανακουφιστείς από το έγκαυμα | ομορφια , περιποιηση , σωμα | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΟΜΟΡΦΙΑ / ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ / ΣΩΜΑ
8:00
15/7/2015

3 γρήγοροι & φυσικοί τρόποι για να ανακουφιστείς από το έγκαυμα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τα πρώτα μπάνια στην παραλία τα έχεις κάνει μάλλον και δεν αποκλείεται να αμέλησες λιγάκι να προφυλαχτείς από τις ακτίνες του ήλιου ή απλά έκανες λιγάκι παραπάνω ηλιοθεραπεία από όσο έπρεπε. Φυσικά είναι περιττό να πούμε πόσο σημαντικό είναι το αντηλιακό σου εδώ.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή τα πράγματα. Ο ήλιος εκπέμπει υπεριώδεις ακτινοβολίες που δεν είναι ορατές στο ανθρώπινο μάτι.

Οι υπεριώδεις ακτινοβολίες απορροφούνται από την μελανίνη στο δέρμα μας.  Όπως είναι λογικό όσο πιο πολύ κάθεσαι στην ήλιο τόσο περισσότερη μελανίνη παράγεται με αποτέλεσμα να μαυρίζεις περισσότερο. Το  έγκαυμα στην ουσία μπορεί να εμφανιστεί σε κάποιο σημείο του κορμιού σου όταν το δέρμα εκτεθεί σε μεγαλύτερη ποσότητα υπεριώδους ακτινοβολίας από αυτή που μπορεί να απορροφήσει η μελανίνη, οπότε δεν έχεις παρά να μάθεις πώς θα το αντιμετωπίσεις γρήγορα και με υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι σου.

Παρακάτω θα μάθεις πώς να αντιμετωπίσεις το έγκαυμα με φυσικούς τρόπους!

Επιμέλεια: Ε.Α.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 4
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<p>Ίσως η πιο γρήγορη λύση είναι να απλώσεις μια βρεγμένη πετσέτα ή ένα φανελάκι στην περιοχή που έχεις το έγκαυμα και να την αφήσεις για 15 λεπτά έτσι ώστε να ανακουφίσεις λιγάκι την περιοχή.  Τ

Ίσως η πιο γρήγορη λύση είναι να απλώσεις μια βρεγμένη πετσέτα ή ένα φανελάκι στην περιοχή που έχεις το έγκαυμα και να την αφήσεις για 15 λεπτά έτσι ώστε να ανακουφίσεις λιγάκι την περιοχή. Ταυτόχρονα βάλε μια ακόμη πετσέτα στο κεφάλι σου έτσι ώστε να «σταματήσεις» λιγάκι να καις. Ένα κρύο μπάνιο σίγουρα θα βοηθήσει ενώ στο ντους καλά θα κάνεις να φροντίσεις το νερό να μην πέφτει με μεγάλη πίεση. Φυσικά μετά το μπάνιο μην σκουπιστείς με την πετσέτα σου για να μην ερεθίσεις περισσότερο το δέρμα σου αλλά είναι προτιμότερο να ταμπονάρεις την περιοχή.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 4
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ