Τι να κάνω;

12.03.2015
Προσπαθώ να τον βγάλω από το μυαλό μου, να βάλω τη λογική ότι δεν είχε νόημα όλο αυτό γιατί δεν θέλω να χαλάσω την οικογένειά μου...

Γεια σας, είμαι 41 ετών και 13 χρόνια παντρεμένη με 2 μικρά παιδιά. Εχω μία αρμονική σχέση με τον σύζυγό μου αλλά τα τελευταία 3 χρόνια λόγω δουλειάς, λείπει σε αρκετά επαγγελματικά ταξίδια εκτός της πόλης μας. Εδώ αρχίζει το πρόβλημα: Η απουσία του μας απομάκρυνε σαν ζευγάρι, οι ερωτικές μας επαφές αραίωσαν και εγώ ένιωθα τη μοναξιά έντονα στη ζωή μου. Ωσπου μια μέρα ήρθε στο γραφείο μου, αυτός, ο νέος συνάδελφος, ελεύθερος, ωραίος και άρχισε να με πολιορκεί έντονα. Κολακεύτηκα, μου άρεσε, με έλκυε ερωτικά αλλά πάντα απέφευγα οποιαδήποτε επαφή μαζί του πέρα από την επαγγελματική. Δυστυχώς όμως οι αντιστάσεις μου δεν κράτησαν για πολύ, σε μια κοινή βραδυνή μας έξοδο με συναδέλφους, ήπιαμε λίγο παραπάνω και ήρθαμε κοντά, φιληθήκαμε και καταλήξαμε σπίτι του να κάνουμε έρωτα. Οι επαφές μας κράτησαν για ένα μήνα περίπου, αυτός να μου λέει ότι με ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή που με είδε, ότι δεν σκέφτηκε το ότι είμαι παντρεμένη γιατί η έλξη του για μένα ήταν παραπάνω από τα πρέπει του, ότι θέλει να το ζήσει με το οποιοδήποτε κόστος. Εγώ πάλι ένιωσα το ίδιο έντονα, θέλησα να το ζήσω, όμως σκέφτηκα ότι όλο αυτό δεν οδηγεί πουθενά, δεν έχω σκοπό να χωρίσω τον άντρα μου και του ζήτησα να διακόψουμε. Τί κάνουμε όμως με τα συναισθήματα? Πώς διαχειριζόμαστε μία κατάσταση με έναν άνθρωπο που βλέπουμε καθημερινά στον ίδιο χώρο εργασίας? Προσπαθώ να τον βγάλω από το μυαλό μου, να βάλω τη λογική ότι δεν είχε νόημα όλο αυτό γιατί δεν θέλω να χαλάσω την οικογένειά μου και γιατί είναι μια απλή ερωτική έλξη. Δεν μπορώ όμως να μην τον σκέφτομαι από τη στιγμή που βλεπόμαστε καθημερινά. Από την άλλη, προσπαθώ να αποκαταστήσω τη σχέση μου με τον άντρα μου και να ξαναέρθουμε κοντά, παραβλέποντας τα προβλήματα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια. Η συμβουλή σας θα μου ήταν ιδιαίτερα πολύτιμη, ευχαριστώ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαριάννα μου, δυστυχώς δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις σ' αυτές τις καταστάσεις. Μπορεί να είναι σχετικά εύκολο να να μπλέξεις, αλλά για να ξεμπλέξεις χρειάζεται ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα.

Όμως, εφόσον έχεις καταλάβει το λάθος σου, θα σε βοηθήσει πολύ να θυμίζεις συχνά στον εαυτό σου τους λόγους για τους οποίους δεν θέλεις να δώσεις συνέχεια σ' αυτή την κρυφή σχέση και ταυτόχρονα τους λόγους για τους οποίους θέλεις να εξυγιάνεις τον γάμο σου, καθώς αυτά τα δύο δεν είναι απαραιτήτως ταυτόσημα.

Από εκεί και πέρα, θα σε διευκολύνει αν μπορέσεις να "βαφτίσεις" με ένα αρνητικά φορτισμένο χαρακτηρισμό τον συνάδελφο σου (π.χ. ο διάβολος ή ο κλέφτης) και να το ανακαλείς νοερά κάθε φορά που τον βλέπεις ή που ακούς το όνομα του, ώστε να μπορείς να επαναφέρεις τον εαυτό σου στην τάξη άμεσα και αποτελεσματικά.

Εννοείται ότι ταυτόχρονα θα πρέπει να φροντίσεις να αφοσιωθείς ολοκληρωτικά στον γάμο σου και να προσπαθήσεις να διορθώσεις τα κακώς κείμενα, όπως ήδη έχεις βάλει στόχο. Ως προς αυτό τώρα, το πιο κρίσιμο σημείο είναι η αποκατάσταση της καλής επικοινωνίας μεταξύ σας, η οποία θα σας βοηθήσει να πλησιάσετε ξανά ο ένας τον άλλον και να επαναπροσδιορίσετε τη σχέση σας, ανάλογα με τις συνθήκες αλλά και τις ανάγκες του καθενός σας, όπως έχουν διαμορφωθεί μέσα σ' αυτά τα χρόνια.

Βλέπεις, αντίθετα με το "ζήσαν αυτοί καλά" των παραμυθιών, ο γάμος δεν παγώνει τον χρόνο μετά τη λήξη της τελετής. Αντίθετα, είναι μια διαρκής "άσκηση ετοιμότητας" κατά την οποία χρειάζεται να κάνουμε συχνές διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να τον διατηρήσουμε εξίσου ευτυχισμένο με εκείνη την σημαντική στιγμή.