Φαντασίωση του φίλου μου

11.03.2015
Με φαντασιώνεται με κάποιο άλλο άτομο και αυτό τον ερεθίζει πάρα πολύ. Πόσο φυσιολογικό είναι αυτό;

Γεια σας και συγχαρητήρια για τις άψογες απαντήσεις σας. Εμένα το πρόβλημα μου είναι με το φίλο μου. Είμαι 22 χρόνον. Είμαστε αρκετό διάστημα μαζί αλλά δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμη ( γιατί ακόμα είμαι παρθένα) αλλά μιλάμε συχνά για τον έρωτα. Μου έχει εξομολογηθεί μια φαντασίωση του (πάρα πολλές φορές) όπου με φρικάρει απίστευτα. Μου λέει ότι με φαντασιώνεται με κάποιο άλλο άτομο και αυτό τον ερεθίζει πάρα πολύ. Πόσο φυσιολογικό είναι αυτό; Συζητήσαμε αυτό το θέμα άπειρες φορές και του είπα ότι δεν μου αρέσει αλλά μου λέει ότι ασυναίσθητα το σκέφτεται και δεν μπορεί να το ρυθμίσει. Ευχαριστώ πολύ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρίνα μου, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές έρευνες, η συγκεκριμένη ερωτική φαντασίωση είναι πολύ συνηθισμένη ανάμεσα στους άντρες (κυρίως) αλλά και στις γυναίκες. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει τίποτα παράξενο στη φαντασίωση του φίλου σου.

Ωστόσο και οι δυο σας θα πρέπει να καταλάβετε ότι πάρα πολύ συχνά οι σεξουαλικές φαντασιώσεις μας είναι καλύτερα να παραμένουν φαντασιώσεις, γιατί όταν γίνονται πράξη δεν έχουν καθόλου πλάκα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να παίρνεις τοις μετρητοίς όσα φαντάζεται ο φίλος σου, ούτε κι έχεις την οποιαδήποτε υποχρέωση να τα υλοποιήσεις.

Δες το σαν ένα παιχνίδι του –δικού του- μυαλού χωρίς να το παίρνεις προσωπικά και να παρεξηγείσαι, ή να του δίνεις προεκτάσεις που δεν υπάρχουν. Απλά εκείνος σου εκμυστηρεύεται αυτά που έχει στο μυαλό του. Το να προσπαθείς να λογοκρίνεις αυτά που έχει στο μυαλό του, απλά γιατί δεν ταιριάζουν με αυτά που έχεις εσύ στο δικό σου μυαλό δεν έχει κανένα νόημα και το μόνο που μπορείς να καταφέρεις έτσι είναι να αναγκάσεις το αγόρι σου να κρύβεται και να καταπιέζεται με αποτέλεσμα στο τέλος να αποξενωθείτε.