Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά νηπίου - προνηπίου

26.02.2015
Στόχος των εργαστηρίου είναι η επικοινωνία των παιδιών μέσα από θεατρικές δραστηριότητες και παιχνίδια για να γνωρίσουν με τρόπο δημιουργικό τον εαυτό τους και τον κόσμο που τα περιβάλλει.

Αφετηρία είναι ο αυτοσχεδιασμός που ενθαρρύνεται μέσα από παιχνίδια ρόλων, συνδυασμούς τεχνικών θεάτρου, συμβολισμούς, κινητικές - σωματικές ασκήσεις, κατασκευή και χρήση αντικειμένων, γραπτά κείμενα, ώστε τα παιδιά να κάνουν τη «διαδρομή» για την επίλυση διλημμάτων και προβληματισμών μέσα στο πλαίσιο της δράσης. Στόχος είναι να βρουν το δικό τους χώρο και τη δική τους στάση απέναντι σε όσα συμβαίνουν μέσα τους και γύρω τους. Όλα αυτά μέσα από κατάλληλα σχεδιασμένα μαθήματα βιωματικής προσέγγισης και πάντα από συνεργάτες εξειδικευμένους και ενεργούς στον κάθε τομέα.

Αφορμή μπορεί να είναι Παραμύθι, μουσικό κομμάτι, μύθος, ποίημα, θεατρικό έργο, ταινία, αντικείμενο, φωτογραφία, άρθρο, επιστολή, είδηση, ιστορικό γεγονός, επικαιρότητα και φυσικά μια θεατρική παράσταση.

Στο Εργαστήρι θα διδάξουν:

Ξένια Καλογεροπούλου, ηθοποιός, συγγραφέας, μεταφράστρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου Πόρτα

Πέγκυ Στεφανίδου-Τσιτσιρίκου, εκπαιδευτικός, θεατρολόγος (ΜΑ in Drama in Education) και διευθύντρια του Εργαστηρίου

Μάρθα Κλουκίνα, χορογράφος και χορεύτρια (ΒΑ in Dance Theatre), απόφοιτος του Laban Centre for Μovement and Dance του Λονδίνου, μετεκπαιδευόμενη στο Άμστερνταμ στη μέθοδο Childspace, Developmental monitoring for babies

Φλώρα Σπύρου, εκπαιδευτικός θεάτρου προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικευμένη στη Θεατρική Αγωγή μετά από διετή φοίτηση στα σεμινάρια θεατρικής αγωγής του Εργαστηρίου του θεάτρου Πόρτα

Διεύθυνση Εργαστηρίου: Πέγκυ Στεφανίδου-Τσιτσιρίκου
Υπεύθυνη προβολής: Βάσω Βασιλάτου
Υπεύθυνη Γραμματείας: Αντωνία Βλάχου

INFO:

Κόστος: 280 ευρώ

Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου
Μελίνας Μερκούρη 54, 115 21, Κολωνάκι, (πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο)
Σταθμός Μετρό: Μέγαρο Μουσικής

Για πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ. 210 32.49.829