Οιδιποδειο συμπλεγμα

26.02.2015
Για αρκετο καιρο δεν ειχε σχεση οποτε εκεινη τον επισκεπτοταν καθε δυο βδομαδες και τον επαιρνε σχεδον καθε μερα τηλεφωνο. Μεχρι και μαζι διακοπες πηγαιναν...

Γεια σου θεια Λουκια. Μπραβο για το εργο σου. Οι συμβουλες σου με εχουν βοηθησει παρα πολυ. Εχω μια καταπληκτικη σχεση με εναν ανθρωπο γυρω στα 35 εδω και κατι μηνες. Ειμαστε τελειο ζευγαρι με πολυ καλη επικοινωνια. Το μοναδικο μελανο σημειο της σχεσης κατα τη γνωμη μου ειναι η μητερα του. Εμεινε πολυ νωρις χηρα, χωρις να κρατησει επαφες με την υπολοιπη οικογενεια λογω τσακωμων. Οπως καταλαβαινεις ο γιος της ηταν κατα καποιο τροπο ο αντρας του σπιτιου. Εμεναν μαζι μεχρι τα 30 ωσπου αποφασισε να μετακομισει μιας κι ολος ο κοσμος της περιτρυγυριζοταν απο αυτον. Για αρκετο καιρο δεν ειχε σχεση οποτε εκεινη τον επισκεπτοταν καθε δυο βδομαδες και τον επαιρνε σχεδον καθε μερα τηλεφωνο. Μεχρι και μαζι διακοπες πηγαιναν και κοιμουνταν στο ιδιο κρεβατι! Τωρα που ειμαστε συνεχεια μαζι, της τα εχει κοψει ολα μαχαιρι, εχει θεσει τα ορια του για τα τηλεφωνα κλπ κι εκεινη ειναι στενοχωρημενη. Οποτε την επισκεπτομαστε η σε οικογενειακες συγκεντρωσεις ειμαστε συνεχεια στις γλυκες κι αυτη μας καρφωνει με το βλεμμα της ολο παραπονο. Δεν τολμα να πει τιποτα βεβαια. Εγω ομως δεν νιωθω ανετα κοντα της. Χτες μαλιστα που τη συναντησαμε φιλησε το γιο της στα χειλη! Με ξενισε παρα πολυ. Ο φιλος μου προσπαθει να την αποφυγει αλλα εκεινη παει καρφωτα στα χειλη. Πες μου πως μπορω να ηρεμησω απο τις σκεψεις μου οτι εκεινη ζηλευει η οτι δε με θελει τοσο κολιτσιδα με το γιο της; Ειναι πολυ καλη μαζι μου δε λεω αλλα η συμπεριφορα της με κανει να νιωθω αβολα.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ειρήνη μου, έχεις δίκιο να υποψιάζεσαι ότι η «πεθερά» σου σε ζηλεύει, όμως δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι άβολα μ’ αυτό. Από τη στιγμή που ο αγαπημένος σου είναι εντάξει απέναντι σου και τη βάζει στη θέση της, το τι νιώθει εκείνη είναι πρόβλημα της κι όχι δικό σου.

Σίγουρα θα ήταν καλύτερα η μητέρα του να ήταν πιο ώριμη και ισορροπημένη γυναίκα, δυστυχώς όμως δεν είναι και δεν πρόκειται να μεταμορφωθεί για χάρη σου και μάλιστα σ’ αυτή την ηλικία.

Να θυμάσαι ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες πεθερές αλλά το παρήγορο στην περίπτωση της δικής σου είναι ότι δεν κρύβεται όπως οι περισσότερες κι έτσι ξέρεις περί τίνος πρόκειται και τι να περιμένεις. Αγνόησε την λοιπόν και συνέχισε τη ζωή σου.