Επαγγελματική αποκατάσταση

23.02.2015
Τον τελευταίο καιρό έχω λογομαχίες μαζί τους γιατί εγώ θέλω να μπω σε ΙΕΚ μαγειρικής αντί να δώσω για ιατρική.

Είμαι στην 3η λυκείου και σε περίπου 5 μήνες δίνω πανελλήνιες. Από την αρχή της φοίτησής μου στο γυμνάσιο είμαι η απουσιολόγος της τάξης δηλαδή βγάζω πάρα πολύ καλούς βαθμούς και μάλιστα από πέρσι στην κατεύθυνσή μου τα πηγαίνω πάρα πολύ καλά. Αυτό μου έδινε κίνητρο στους γονείς μου να συνεχίζω για να μπω στο πανεπιστήμιο ιατρικής το οποίο φαντάζονταν από τότε που ήμουν μικρή. Τον τελευταίο καιρό έχω λογομαχίες μαζί τους γιατί εγώ θέλω να μπω σε ΙΕΚ μαγειρικής γιατί από μικρή τρελαίνομαι να δημιουργώ απίθανα πιάτα. Οι γονείς μου δεν εγκρίνουν την επιθυμία μου γιατί μου λένε ότι οι κόποι μου θα πάνε στράφι. Είμαι τόσο μπερδεμένη και μου έχει μείνει μόνο λίγο χρονικό διάστημα. Θα εκτιμούσα πολύ μία συμβουλή σου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Εύη μου θα πρέπει να αστειεύεσαι... Τι σχέση έχει η ιατρική με τη μαγειρική; Άντε κοριτσάκι μου να δώσεις κανονικά τις εξετάσεις σου και μετά βλέπεις τι θα κάνεις.

Ούτως ή άλλως η μαγειρική είναι κάτι με το οποίο θα ασχοληθείς στη ζωή σου θέλοντας και μη και μπορείς να την έχεις για χόμπι. Επιπλέον, αν δεν περάσεις στην ιατρική, μπορείς ανά πάσα στιγμή να γραφτείς σε ΙΕΚ μαγειρικής καθώς δεν χρειάζεται καμιά τρομερή προετοιμασία. Αντίθετα, δεν θα σου δοθεί πολλές φορές η ευκαιρία να μπεις στην ιατρική. Μάλιστα, ποτέ στο μέλλον δεν θα έχεις τόσο καλές προϋποθέσεις όσο τώρα που είσαι ακόμη "ζεστή" από το σχολείο και έχεις τη συνήθεια της μελέτης.

Είναι κρίμα μια τόσο δυνατή μαθήτρια όσο εσύ να μην αξιοποιεί στο μέγιστο τις δυνατότητες της... Άσε λοιπόν τις δικαιολογίες και στρώσου στο διάβασμα. Δεν είναι η στιγμή για τέτοιους προβληματισμούς.