Διλημμα: να χωρισω ή οχι;

18.02.2015
Πιστευω οτι πρεπει να αποκτησω και αλλες εμπειριες στην ζωη μου, να γνωρισω και αλλους ανθρωπους. Πριν απο εκεινον δεν ειχα αλλη σχεση...

Θεια Λουκια, αρχικα συγχαρητηρια για την στηλη σου διαβαζω καθημερινα τις απαντησεις σου οι οποιες με εχουν βοηθησει πολυ και αποφασισα να σου στειλω και εγω. Λοιπον, ειμαι 19 χρονων και εχω σχεση εδω και ενα μιση χρονο με ενα παιδι 21 ετων. Τον αγαπαω πολυ και οταν ειμαστε μαζι περναω αρκετα καλα και γελαμε. Απο τον Σεπτεμβριο ομως εγω περασα σε μια σχολη η οποια βρισκεται σε ενα νησι και εχω μενω πια εκει. Το αγορι μου εχει ερθει να με δει αρκετες φορες και παω και εγω. Το προβλημα μου ομως ειναι οτι τωρα τελευταια σκεφτομαι να χωρισω. Πρωτον γιατι σκεφτομαι οτι ειμαι μικρη ακομα για να εχω μακροχρονια σχεση και βλεπω τις φιλες μου οι οποιες ειναι ελευθερες και μπορουν και κανουν οτι θελουν ενω εγω ειμαι περιορισμενη. Πιστευω οτι πρεπει να αποκτησω και αλλες εμπειριες στην ζωη μου, να γνωρισω και αλλους ανθρωπους. Πριν απο εκεινον δεν ειχα αλλη σχεση τοσο μεγαλη. Η μεγαλυτερη ηταν 1 μηνας. Επισης υπαρχουν φορες που για καποιον λογο δεν θελω να τον πλησιαζω και να τον ακουμπαω δεν ξερω γιατι. Απο τοτε που εφυγα και σπουδαζω μαλωνουμε πολυ συχνα για βλακειες στο τηλεφωνο πολλες φορες με κανει να στεναχωριεμαι αλλα και οταν ειμαστε μαζι μαλωνουμε για ασημαντα πραγματα. Παρολα αυτα τον αγαπω και με εχει βοηθησει πολλες φορες μου εχει σταθει και ειναι πολυ καλο παιδι. Εγω ομως δν ξερω τι να κανω να χωρισω η οχι; και αν χωρισω και το μετανιωσω; δεν θελω να τον πληγωσω γιατι δεν του αξιζει. Βοηθησε με σε ευχαριστω πολυ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κατερίνα μου, το θέμα δεν είναι αν τον αγαπάς, αφού προφανώς τον αγαπάς και τον συμπονάς μετά από τόσο καιρό που είσαστε ζευγάρι. Το θέμα είναι ότι δεν τον θέλεις πια ερωτικά κι αφού δεν τον θέλεις πια το να μένεις μαζί του είναι σαν να τον κοροϊδεύεις. Καλύτερα λοιπόν να του πεις ότι δεν νιώθεις πια όπως παλιά κι ότι θέλεις λίγο χρόνο για να σκεφτείς, γιατί δεν σ' αρέσει να είσαστε μαζί από κεκτημένη ταχύτητα κι από συνήθεια αλλά γιατί πραγματικά το θέλετε και οι δύο.

Το πιθανότερο είναι ότι εκείνος θα πληγωθεί από αυτή την εξέλιξη, αλλά δυστυχώς έτσι είναι οι χωρισμοί, έστω κι αν είναι προσωρινοί. Μπορεί όμως και να ανακουφιστεί από την πρωτοβουλία σου κι αυτό να σε διευκολύνει να πάρεις την απόφαση σου.

Όσο για το αν θα μετανιώσεις ή όχι σε βάθος χρόνου αυτό κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Σίγουρα πάντως θα μετανιώσεις αν μείνεις μαζί του χωρίς να τον θέλεις, αφού θα εξακολουθείς να λαχταράς την ελευθερία σου και η σχέση σας θα ξεφτίζει όλο και χειρότερα από μέρα σε μέρα.

Πάρε λοιπόν τις αποστάσεις σου για λίγο καιρό κι ανάλογα με το πώς θα διαμορφωθούν τα συναισθήματα σου μετά από κανένα μήνα και τι διαθέσεις θα έχει εκείνος απέναντι σου, βλέπεις πώς θα χειριστείς τη συνέχεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ