Προσπαθεια εγκυμοσυνης

07.02.2015
Ισχύει ότι εκτός από τις ημέρες της ωορρηξία μου είναι γόνιμες οι μέρες αμέσως μετά το τέλος της περιόδου;

Καλημέρα θεία Λουκία, θέλω να μέινω έγκυος και θα ήθελα να ρωτήσω αν σε κύκλο 30 ημερών, εκτός από τις ημέρες της ωορρηξία μου είναι γόνιμες οι μέρες αμέσως μετά το τέλος της περιόδου. Ισχύει κάτι τέτοιο; Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω πως την 16η μέρα του κύκλου μου κάνω το τεστ ωορρηξίας το οποίο βγαίνει θετικό, άρα θα πρέπει να ερθω σε επαφή την 17η και 18η μέρα; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Νικόλ μου, εφόσον έχεις σταθερό κύκλο 30 ημερών λογικό είναι η ωορρηξία σου να γίνεται τη 16η μέρα, καθώς η ωορρηξία γίνεται πάντα 14 ημέρες πριν την εμφάνιση της περιόδου. Αυτό σημαίνει ότι οι γόνιμες μέρες σου είναι οριακά από την 12η μέρα μέχρι και την 18η μέρα του κύκλου σου, με πιο πιθανές μέρες από την 14η έως και την 18η.

Καθώς λοιπόν θέλεις να συλλάβεις και συνευρίσκεσαι με τον ίδιο άντρα το ιδανικό θα ήταν να κάνεις σεξ χωρίς προφυλάξεις μέρα παρά μέρα από την 12η μέρα του κύκλου σου μέχρι και την 18η (δηλ. 12-14-16-18).

Το να κάνεις σεξ καθημερινά σ' αυτό το διάστημα δεν θα βοηθήσει επειδή το σπέρμα αποδυναμώνεται με τις τακτικές εκσπερματώσεις. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις σεξ περισσότερες από μία φορές στον ίδιο κύκλο προκειμένου να αυξήσεις τις πιθανότητες σου. Γι' αυτό και το "μέρα παρά μέρα" θεωρείται ιδανικός ρυθμός.

Αν ακολουθήσεις αυτό το σύστημα και δεν υπάρχει κάποιο οργανικό πρόβλημα σε εκείνον ή σε εσένα, το λογικό είναι να μείνεις έγκυος μέσα στους επόμενους μήνες ή το πολύ μέσα στον επόμενο χρόνο. Βλέπεις σε κάθε κύκλο με ελεύθερες επαφές έχεις 25% πιθανότητα να συλλάβεις. Όμως αν έχεις ελεύθερες επαφές όλο τον χρόνο αυτή η πιθανότητα αυξάνεται στο 90%.

Συνεπώς, σου συστήνω να πάψεις να αγχώνεσαι με το θέμα –το άγχος επηρεάζει αρνητικά τη γονιμότητα- και ν' αρχίσεις ν' απολαμβάνεις το σεξ όπως είπαμε. Έτσι, αυτή η φάση της ζωής σου θα αποδειχτεί όχι μόνο η πιο παραγωγική αλλά και μια από τις πιο ευχάριστες της ζωής σου.