Αποχή από σεξ - θα το καταλάβει;

15.06.2011
Εδώ και 2 χρόνια είμαι μόνη μου. Όμως πριν από 4 μήνες γνώρισα έναν άντρα και δε θέλω να καταλάβει ότι έχω τόσο μεγάλο διάστημα να κάνω έρωτα και ξενερώσει.

Αγαπητή θεία Λουκία, μετά από πολλούς δισταγμούς αποφάσισα να σας γράψω για ένα ζήτημα που με απασχολεί. Είμαι 30 ετών και έχω κάνει μια μόνο σχέση που κράτησε 5 χρόνια. Εδώ και 2 χρόνια είμαι μόνη μου. Όμως πριν από 4 μήνες γνώρισα έναν άντρα, τον οποίο εμπιστεύομαι πια και σκέφτομαι να προχωρήσω. Όμως δε θέλω να καταλάβει ότι έχω τόσο μεγάλο διάστημα να κάνω έρωτα και ξενερώσει. Εκείνος είναι 37 χρονών και φαντάζομαι αρκετά εμπειρότερος.

Υπάρχουν κάποια σημάδια (π.χ. στένεμα του κόλπου) από τα οποία μπορεί ίσως να καταλάβει αυτό που θέλω να του κρύψω; Ξέρω ότι δεν είναι φυσιολογικό για μια γυναίκα να μένει μόνη τόσο μεγάλο διάστημα. Και δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλές γυναίκες που να απέχουν από το σεξ τόσο καιρό. Εγώ όμως δεν εμπιστεύομαι εύκολα τους άντρες και δεν κάνω σύντομες σχέσεις. Δε θέλω το σεξ να σταθεί αφορμή να τον χάσω. Περιμένω την απάντησή σας με αγωνία. Ευχαριστώ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Εντάξει, για να μην έχεις προχωρήσει μαζί του εδώ και τέσσερις μήνες που γνωριζόσαστε, σίγουρα εκείνος έχει καταλάβει ότι δεν είσαι και πολύ φανατική του σεξ, αλλά μπορεί και να του αρέσει αυτό. Άλλωστε, δεν χρειάζεται να του δώσεις λογαριασμό για το τι (δεν) έκανες στο κρεβάτι σου αυτά τα δύο τελευταία χρόνια, όπως δεν θα χρειαζόταν να του δώσεις λογαριασμό αν έβαζες φωτιά στα στρώματα το ίδιο διάστημα.

Μην έχεις καμιά αγωνία ότι θα καταλάβει το οτιδήποτε, αν δεν του το πεις εσύ. Ο κόλπος έχει απίστευτη ελαστικότητα και μπορεί να επανέλθει στις φυσιολογικές του διαστάσεις ακόμη και μετά από μια γέννα, άρα κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο καιρό έχεις να κάνεις έρωτα.

Από την άλλη πιστεύω βαθιά, ότι το καλύτερο είναι να είμαστε ειλικρινείς στις σχέσεις μας, γι' αυτό και δεν βρίσκω καλή ιδέα να προσπαθήσεις να τον παραπλανήσεις σ' αυτό το θέμα. Δηλαδή, μπορείς να πεις χωρίς πολλές λεπτομέρειες (εννοείται) ότι μέχρι να τον γνωρίσεις δεν είχες και πολύ όρεξη για σεξ, αλλά η γνωριμία σας σε έκανε να αναθεωρήσεις τη στάση σου.

Στο κάτω-κάτω δύο χρόνια δεν είναι και τόσο τραγικά πολύς καιρός και ο καθένας έχει τις φάσεις του σ' αυτή τη ζωή. Οπότε δεν χρειάζεται ούτε να νιώθεις μειονεκτικά γι' αυτή την επιλογή σου, ούτε να έχεις οποιουδήποτε είδους ενοχές για τον ίδιο λόγο. Απλά άσε τον εαυτό σου να απολαύσει με εμπιστοσύνη την καινούργια σχέση σου και ξέχνα ό,τι μπορεί να έχεις ζήσει στο παρελθόν.