Το πρωινό σεξ κάνει καλό και στη... δουλειά! | σχεσεις & sex , sex | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / SEX
21:30
6/4/2019

Το πρωινό σεξ κάνει καλό και στη... δουλειά!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τις περισσότερες νύχτες, μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να πέσεις στο κρεβάτι και να κοιμηθείς. Αλλά το πρωί, που θα έχεις ξεκουραστεί και θα έχει βγει ο ήλιος, ίσως ένας γύρος σεξ να είναι μια ωραία ιδέα που θα σου φτιάξει την υπόλοιπη μέρα.

Αν αγαπάς το πρωινό σεξ, κανένα πρόβλημα, το ίδιο κάνουν και οι άντρες. Το 2015, η εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών Lovehoney ρώτησε 2 300 ενήλικες σχετικά με το πότε προτιμούσαν να κάνουν σεξ. Οι άντρες επιθυμούσαν να κάνουν σεξ μεταξύ 6 και 9 το πρωί, με το peak τους στις 7:54 το πρωί. (Το αντίθετο όμως αποδείχτηκε για τις γυναίκες, οι οποίες δήλωσαν ότι προτιμούν να κάνουν σεξ μεταξύ 11:00 το βράδυ και 2 τα ξημερώματα).

Διάβασε κι αυτό: Πρωινό σεξ και γυναίκες: Οι αριθμοί τα λένε όλα

Το πρωινό σεξ σε κάνει πιο παραγωγική

Σε μια έρευνα του 2018, το Mattress Advisor ζήτησε περίπου από 1 000 ενήλικες να μιλήσουν για τις επιδόσεις τους μετά το πρωινό σεξ. Περισσότεροι από τους μισούς άντρες - 53% - δήλωσαν ότι το πρωινό σεξ τους έκανε πιο παραγωγικούς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το πρωινό σεξ μπορεί να βοηθήσει να νικήσεις το πρωινό άγχος

Το σεξ πλημμυρίζει το σώμα με ωκυτοκίνη, μια ορμόνη που ανακουφίζει από την πίεση και σε κάνει να αισθάνεσαι χαλαρή και χαρούμενη. Και όπως φαίνεται δεν είναι καθόλου κακός τρόπος να ξεκινήσει έτσι μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Για μια επιπλέον δόση χαλάρωσης, δώσε χρόνο για λίγες αγκαλιές πριν σηκωθείς από το κρεβάτι για το ντους σου.

Διάβασε κι αυτό: Ανατρεπτική έρευνα: Με αυτές τις γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ τα αρσενικά

Και τι γίνεται αν του συντρόφου μου δεν του αρέσει το πρωινό σεξ;

Μπορεί να σου αρέσει το πρωινό σεξ, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να μην αρέσει στον σύντροφό σου. Σε αυτήν την έρευνα του Lovehoney, το 33% των ανδρών και το 44% των γυναικών δήλωσαν ότι στο παρελθόν είχαν σχέσεις που υπέφεραν λόγω των διαφορετικών σεξουαλικών προτιμήσεων.

Δες λοιπόν αν μπορείς μαζί με τον σύντροφό σου να συμβιβαστείτε – όπως και σε άλλα σημεία της σχέσης. Καλό είναι να μοιράσετε τις σεξουαλικές σας επαφές μεταξύ πρωινού και βραδινού, ώστε και οι δυο σας να είσαστε ευχαριστημένοι. Θα μπορούσατε επίσης να κρατήσετε τα παιχνιδάκια σας για τα πρωινά του σαββατοκύριακου, που δεν χρειάζεται να ξυπνήσετε νωρίς και να φτάσετε αγχωμένοι στο γραφείο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ