Τι είναι τόσο λάθος στο πορνό; | σχεσεις & sex , sex | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / SEX
19:06
9/8/2015

Τι είναι τόσο λάθος στο πορνό;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Γιατί νιώθεις κάτι μέσα σου να κλωτσάει όταν διαπιστώνεις ότι ο σύντροφος σου απολαμβάνει το πορνό στα κρυφά, παράλληλα με τις ερωτικές σας στιγμές;

Από τη θεία Λουκία

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 4
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<p>Από αυτή εδώ τη στήλη<strong> έχουμε συχνά προτείνει τη χρήση πορνογραφικού υλικού ως έναν ακόμη τρόπο να εμπλουτίσεις το ερωτικό μενού</strong> και να αντλήσεις έμπνευση προκειμένου να κάνεις πιο

Από αυτή εδώ τη στήλη έχουμε συχνά προτείνει τη χρήση πορνογραφικού υλικού ως έναν ακόμη τρόπο να εμπλουτίσεις το ερωτικό μενού και να αντλήσεις έμπνευση προκειμένου να κάνεις πιο ενδιαφέρουσα τη σεξουαλική ρουτίνα που ακολουθείς με τον σύντροφο σου. Άλλωστε είναι μια ιδέα την οποία που προτείνουν συχνά οι σεξολόγοι στα ενήλικα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο κρεβάτι και η οποία μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια: όταν το πορνό χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα για να διανθίσει την ερωτική ζωή όλα είναι καλά.
Ωστόσο, η πλειονότητα των γυναικών νιώθει άβολα να θέσει σε εφαρμογή αυτή την πρακτική, ιδιαίτερα όταν ο σύντροφος τους είναι κολλημένος με τα πορνοσάιτ και υπάρχουν πολλοί λόγοι γι' αυτό: πρώτον ο γυναικείος μηχανισμός σεξουαλικής διέγερσης λειτουργεί διαφορετικά και βασίζεται περισσότερο στη φαντασία και λιγότερο στα εξωτερικά ερεθίσματα. Αυτή είναι και η αιτία που οι γυναίκες καταναλώνουμε και χρησιμοποιούμε κατά κόρον την ερωτική λογοτεχνία –βλ. 50 Αποχρώσεις του Γκρι- ενώ σπάνια εθιζόμαστε στα πορνοβίντεο.
Δεύτερον, πολλές γυναίκες νιώθουν ανταγωνιστικά απέναντι στις πρωταγωνίστριες και φοβούνται την σύγκριση μαζί τους, κάτι που δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι για τους άντρες αλλά έχει στοιχεία αλήθειας (βλ. πιο κάτω).
Φυσικά η συντριπτική πλειονότητα του διαθέσιμου πορνογραφικού υλικού είναι κατασκευασμένη με κριτήριο την αντρική λογική για τη σεξουαλική πράξη η οποία συνοψίζεται σε ένα βασικό μοτίβο: γυναίκες με καλλίγραμμα σώματα που δείχνουν να απολαμβάνουν τη διαδικασία και είναι πάντα πρόθυμες ικανοποιήσουν ακόμα και την πιο εξωπραγματική επιθυμία του παρτενέρ τους –στοματικό και πρωκτικό σεξ είναι στα προαπαιτούμενα- ανά πάσα ώρα και στιγμή και κάτω από όλες τις συνθήκες.
Αυτό το μοτίβο αναπαράγεται σταθερά σε διάφορες παραλλαγές στο σκηνικό –από βουκολικά τοπία μέχρι υπερπολυτελείς βίλες στα προάστια- στη σύνθεση της σεξοπαρέας –από κοινά ετεροφυλόφιλα ζευγάρια μέχρι πολυάριθμες ομάδες κάθε είδους σεξουαλικού προσανατολισμού- στις ηλικίες των πρωταγωνιστών –από άγουρα ανήλικα κορίτσια μέχρι μεστωμένες γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση- και βέβαια, στις σεξουαλικές πρακτικές που ακολουθούνται –από το κοινότυπο "ιεραποστολικό" μέχρι τον ακραίο σαδομαζοχισμό, την παιδοφιλία και την κτηνοβασία. Στην εποχή του γρήγορου ίντερνετ, καταστάσεις και επιλογές για όλα τα ερωτικά γούστα βρίσκονται μόλις ένα κλικ μακριά, με αστραπιαία ταχύτητα και μάλιστα χωρίς τις επιπτώσεις που θα είχαν στην πραγματική ζωή.
Εκ πρώτης όψεως, η πορνογραφία του ίντερνετ θα μπορούσε να περιγραφεί ως ένας σεξουαλικός παράδεισος για άντρες. Όμως αυτή η εξωπραγματική αναπαράσταση της σεξουαλικής πράξης δημιουργεί προβλήματα εξίσου σε άντρες και γυναίκες με μικρή προηγούμενη σεξουαλική εμπειρία οι οποίοι χρησιμοποιούν τακτικά πορνό. Πιο συγκεκριμένα η πορνογραφία προκαλεί…

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 4
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ