Συνδυασμένος οργασμός: Πώς να επιτύχεις το αποκορύφωμα της σεξουαλικής απόλαυασης | σχεσεις & sex , sex | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / SEX
10:12
3/6/2020

Συνδυασμένος οργασμός: Πώς να επιτύχεις το αποκορύφωμα της σεξουαλικής απόλαυασης

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τι είναι καλύτερο από έναν οργασμό; Ένας οργασμός με διπλή ένταση, πολλαπλασιάζοντας τις εκπληκτικές αισθήσεις που αισθάνεσαι και δημιουργώντας σου ένα δέος για το βάθος της ευχαρίστησης που μπορεί να επιτύχει το γυναικείο σώμα.

Ο «δύο σε ένα» οργασμός μπορεί να ακούγεται σαν φαντασίωση, αλλά είναι πολύ πραγματικός. Στην ουσία, οι ειδικοί τον ονόμασαν «συνδυασμένο οργασμό» και κάθε γυναίκα μπορεί να το επιτύχει. Δες, λοιπόν, παρακάτω τι είναι ο συνδυασμένος οργασμός και πώς μπορείς να ξεκινήσεις να τον δοκιμάζεις.

Τι είναι ακριβώς ένας συνδυασμένος οργασμός;

«Ένας συνδυασμένος οργασμός είναι αυτός που προκαλείται από διέγερση τόσο στην πίσω πλευρά όσο και στην εξωτερική όψη της κλειτορίδας», λέει στο Health ο Laurel Steinberg, κλινικός σεξολόγος και θεραπευτής σχέσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη. «Είναι μια συνδυασμένη αίσθηση που έρχεται ταυτόχρονα και από τα δύο άκρα».

Ναι, η κλειτορίδα σου έχει δύο άκρα. Η κλειτοριδική βάλανος μπορεί να φαίνεται μικρή από έξω, αλλά αυτό που βλέπεις είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχουν πάνω από 8.000 νευρικές απολήξεις σε ολόκληρη την κλειτορίδα, οι περισσότερες εκ των οποίων εκτείνονται στην πίσω πλευρά της και βρίσκονται δίπλα στον κόλπο.

Παρά όλες τις ζώνες ευχαρίστησης σε αυτό το σημείο, μόνο το 18% των γυναικών έχουν οργασμό από τη διείσδυση και μόνο, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Sex & Marital Therapy. Περισσότερο από το 36% των γυναικών, από την άλλη πλευρά, δήλωσε ότι η διέγερση της κλειτορίδας ήταν απαραίτητη για να έχει οργασμό κατά τη συνουσία.

Ωστόσο, με τον συνδυασμένο οργασμό, δεν χρειάζεται να είναι το ένα ή το άλλο. «Η διέγερση και από τις δύο πλευρές μπορεί να αποδώσει έναν πιο έντονο οργασμό που μπορεί επίσης να γίνει αισθητός ακόμα πιο βαθιά μέσα στο σώμα, αντί για περισσότερο στο μπροστινό μέρος του εξωτερικού τμήματος της κλειτορίδας», λέει ο Steinberg. Όταν έχεις ένα συνδυασμένο οργασμό, όλη αυτή η διέγερση μπορεί να προκαλέσει ακούσιες κινήσεις στο σώμα σου και συσπάσεις στο πυελικό επίπεδο.

Ίσως το καλύτερο μέρος του συνδυασμένου οργασμού είναι ότι κάθε γυναίκα είναι ικανή να τον απολαύσει. «Όπως όλοι με κεφάλι μπορεί να έχουν πονοκέφαλο, έτσι και όλες με κλειτορίδα μπορούν να την ερεθίσουν τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά», λέει ο Steinberg.

Πώς να επιτύχεις έναν συνδυασμένο οργασμό

Η αναζήτηση ενός συνδυασμένου οργασμού είναι πάντα πιο εύκολο να τη λες παρά να την κάνεις. Εκτός από τα συνηθισμένα απαραίτητα για έναν οργασμό - πολύ χαλαρή, ανοιχτή επικοινωνία με τον σύντροφό σου - κάποια άλλα πράγματα θα βοηθήσουν να γίνει ένας συνδυασμένος οργασμός, μέρος του ρεπερτορίου της κρεβατοκάμαράς σου.

Πρώτον, βεβαιώσου ότι ο σύντροφός σου αγγίζει και χαϊδεύει και τα δύο άκρα της κλειτορίδας, το εξωτερικό μέρος μεταξύ των χειλιών σου και το εσωτερικό μέρος που είναι στο σημείο G σου. «Αν κάνεις σεξ, αυτό καλύπτει το εσωτερικό μέρος και τότε το εξωτερικό μέρος της κλειτορίδας μπορεί να διεγερθεί από τα δάχτυλα ή με ένα sex toy που έχει επαφή τόσο με την εσωτερική όσο και την εξωτερική κλειτορίδα», λέει ο Steinberg.

Οποιαδήποτε πρόσωπο με πρόσωπο θέση (όπως η ιεραποστολική) που επιτρέπει στο σώμα του συντρόφου σου να τρίβει το εξωτερικό μέρος της κλειτορίδας σου ενώ κάνεις διεισδυτικό σεξ, μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να βιώσεις ένα συνδυασμένο οργασμό. Με τον ίδιο τρόπο, μπορεί να επιτευχθεί ο συνδυασμένος οργασμός, με οποιαδήποτε άλλη θέση στην οποία ο σύντροφός σου μπορεί κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, να διεγείρει την κλειτορίδα σου με ένα δάχτυλο ή δύο (η γυναίκα από πάνω, στάση κουτάλι).

Αυτό το είδος διπλής διέγερσης θα σε φέρει κοντά σε έναν συνδυασμένο οργασμό. Αλλά σημασία έχει και η αναπνοή. «Η αναπνοή σου βοηθά να πυροδοτήσει το κολπικό νεύρο», συμβουλεύει η ειδική για το σεξ, Megwyn White. Το νεύρο του κόλπου συνδέει τον εγκέφαλό σoυ με τα σπλαχνικά σoυ όργανα, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς, των πνευμόνων και του πεπτικού συστήματος και συνδέεται επίσης με τη φωνή, τη γλώσσα και τους μυς του προσώπου.

Όπως με κάθε συμβουλή ή κόλπο για τον οργασμό, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να μάθεις τι λειτουργεί για εσένα: εξάσκηση, εξάσκηση και περισσότερη εξάσκηση. Μόλις βιώσεις τη δύναμη ενός συνδυασμένου οργασμού, θα τον αναζητάς κάθε φορά που βρίσκεσαι στην κρεβατοκάμαρα.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ