Πότε σταματάει ένα ζευγάρι να κάνει πολύ [και καλό] σεξ | σχεσεις & sex , sex | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / SEX
12:15
23/1/2016

Πότε σταματάει ένα ζευγάρι να κάνει πολύ [και καλό] σεξ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Σκούρα τα πράγματα για το σεξ στη σχέση σύμφωνα με νέα έρευνα αφού όπως φαίνεται, το ζευγάρι σταματάει να κάνει πολύ και καλό σεξ, νωρίτερα απ' ότι νομίζαμε. 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Όπως αποκαλύπτουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Ludwig Maximilian στο Μόναχο, η σεξουαλική ικανοποίηση στα ζευγάρια αρχίζει να φθίνει μετά το τέλος του πρώτου χρόνου. 

Τα δεδομένα της έρευνας του γερμανικού πανεπιστημίου, αξιολόγησαν 3.000 ανθρώπους σε ετερόφιλη σχέση, ηλικίας 25 έως 41 ετών. 

Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο που αφορούσε στο πόσο ευτυχισμένοι νιώθουν με την σεξουαλική τους ζωή. 

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior journal,έδειξε πως η σεξουαλική ικανοποίηση πέφτει στον ένα χρόνο. Πάντως, στην εν λόγω έρευνα φαίνεται πως ο γάμος και η συγκατοίκηση δεν επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία, σε αντίθεση με παλαιότερες έρευνες. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και με την επίδραση των παιδιών στην σεξουαλική ζωή του ζευγαριού.

 

Τι φταίει σύμφωνα με την έρευνα γι αυτή την πτώση στη σεξουαλική επιθυμία;

Οι καυγάδες, οι διαφωνίες για το νοικοκυριό και η ρουτίνα φαίνεται πως αποτελούν την πηγή του προβλήματος. 

Ταυτόχρονα, στον ένα χρόνο, οι σύντροφοι και εραστές φαίνεται πως σταματούν να ρωτούν και να ενδιαφέρονται για τις ερωτικές ανάγκες του παρτενέρ τους. 

Η ερευνήτρια Claudia Schmiedeberg ανέφερε σχετικά:

«Τα παιδιά δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στην σεξουαλική επιθυμία του ζευγαριού, κάτι που είναι σημαντικό αφού προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει πως η συχνή σεξουαλική επαφή, επηρεάζεται άμεσα από την ύπαρξη και ηλικία των παιδιών».

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ