Οι καλύτερες στάσεις σεξ στην εγκυμοσύνη | σχεσεις & sex , sex | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / SEX
7:14
25/10/2014

Οι καλύτερες στάσεις σεξ στην εγκυμοσύνη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Είναι κοινό μυστικό, είναι ταμπού, αλλά ισχύει και δεν έχεις κανένα λόγο να το αρνείσαι: πολλές έγκυες γυναίκες όπως κι εσύ νιώθουν ακόμη μεγαλύτερη όρεξη για σεξ όσο βρίσκονται "σε ενδιαφέρουσα" κι αν σου το επιτρέπει ο γιατρός σου, δεν έχεις κανένα λόγο να το στερηθείς. Το αντίθετο μάλιστα!

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θες οι ορμόνες, θες η απουσία του άγχους μιας... ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, κάτι γίνεται -ιδίως μετά το πρώτο τρίμηνο που αρχίζεις να νιώθεις καλύτερα σωματικά- και το σεξ έρχεται όλο και πιο συχνά στο μυαλό σου παρά τα όποια "τεχνικά" προβλήματα.

Μάλιστα, όπως μπορεί να έχεις διαπιστώσει ήδη αν είσαι από τις τυχερές με πιο απελευθερωμένους συντρόφους, όχι μόνο επιθυμείς το σεξ αλλά και το απολαμβάνεις περισσότερο, αφού η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και των μαστών είναι αυξημένη και τα αισθητήρια νεύρα της περιοχής γίνονται σούπερ ευαίσθητα.

Βέβαια, αφενός η κοιλιά σου που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και σε κάνει να μοιάζεις με μπαλόνι και αφετέρου οι επιφυλάξεις του άντρα σου που πιθανόν να φοβάται "μήπως βλάψει το παιδί" είναι δύο πρακτικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσεις πριν γευτείς τους καρπούς του έρωτα.

Ως προς το δεύτερο σκέλος, το πιο ισχυρό επιχείρημα σου -περισσότερα επιφυλασσόμαστε για αναλυτικό άρθρο σύντομα- είναι ότι όλοι οι ειδικοί συμφωνούν πως εφόσον υπάρχει η άδεια του γυναικολόγου, το σεξ στην εγκυμοσύνη κάνει καλό όχι μόνο στο ζευγάρι, αλλά και στο ίδιο το έμβρυο το οποίο νιώθει την ευχαρίστηση που προκαλούν οι ορμόνες της ηδονής οι οποίες κατακλύζουν το σώμα της μητέρας του την ώρα του σεξ.

Και περνάμε στο πρώτο σκέλος, το οποίο αποτελεί την ουσία αυτού του άρθρου, καθώς όπως υποψιάζεσαι ήδη "οι στάσεις στην περίοδο της εγκυμοσύνης μετράνε περισσότερο από ποτέ". Δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά και η  Χάιντι Μέρκοφ (Heidi Murkoff) συγγραφέας του μπεστ σέλερ "Τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος" (κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις "Διόπτρα") στο οποίο βασίστηκε και η ομώνυμη ταινία με πρωταγωνίστρια την Κάμερον Ντίαζ (Cameron Diaz) και μαζί με τις δύο συνέχειες του, θεωρείται η σύγχρονη "βίβλος" της νέας μητέρας:

"Αν είσαι εφευρετική με τις στάσεις, οι φυσιολογικές αλλαγές της εγκυμοσύνης δεν χρειάζεται να γίνουν εμπόδιο στη σεξουαλική σου ζωή. Και ποιός ξέρει; Μπορεί κάποιες από αυτές τις στάσεις "της αναμονής" να καταλάβουν βασιλική θέση στο ρεπερτόριο σας και μετά τη γέννηση του παιδιού", υποστηρίζει η ίδια πριν δώσει μερικές ιδέες για το πώς να νιώθεις άνετα και να ικανοποιηθείς στο έπακρο από τον έρωτα της εγκυμοσύνης. Άλλωστε, να θυμάσαι πάντα ότι εκτός από έγκυος -και σύντομα μητέρα- είσαι πρώτα απ' όλα γυναίκα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Πλαγίως
Οι πιο άνετες και ξεκούραστες στάσεις στο σεξ της εγκυμοσύνης ανεξαρτήτως τριμήνου, είναι με τους δυο σας στο πλευρό πρόσωπο με πρόσωπο ή πρόσωπο-πλάτη (τα γνωστά "κουταλάκια"). Και οι δύο επιλογές σε απαλλάσσουν από το βάρος της κοιλιάς, ενώ μπορούν να προσαρμοστούν στον ρυθμό που επιθυμείτε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
Έξτρα μπόνους: εκείνος έχει την άνεση να εξερευνήσει το σώμα σου με τα χέρια του χωρίς περιορισμούς, ενώ το πέος του δεν διεισδύει πολύ βαθιά με κίνδυνο να σε ενοχλήσει στον τράχηλο.

Εκείνος από πάνω
Μέχρι τα μέσα του δεύτερου τριμήνου, το ιεραποστολικό είναι εφικτό εφόσον εκείνος στηρίζεται στους αγκώνες του και δεν καταπιέζει την κοιλιά σου. Αλλά αν θέλεις να συνεχίσεις να θαυμάζεις το ερεθισμένο πρόσωπο του και στη συνέχεια της εγκυμοσύνης σου, αρκεί να μετακινήσεις τη λεκάνη σου μέχρι την άκρη του κρεβατιού, ακουμπώντας τα πόδια σου στο πάτωμα ή τους ώμους του, ενώ εκείνος θα στέκεται ανάμεσα τους γονατιστός ή όρθιος –αναλόγως με το ύψος του στρώματος.
Η ίδια στάση μπορεί να είναι πιο άνετη για εκείνον αν ξαπλώσεις πάνω σε ένα σταθερό και γερό τραπέζι ή γραφείο.
Έξτρα τιπ: χρησιμοποίησε μερικά μαξιλάρια για να στηρίξεις τη λεκάνη ή τη μέση σου ώστε να αισθάνεσαι εντελώς άνετα.

Η Αμαζόνα
Η κλασσική "καβαλαρία" με εσένα γονατισμένη από πάνω του είναι μια καλή επιλογή για το δεύτερο τρίμηνο όσο είσαι ακόμα πιο ευκίνητη, πριν μεγαλώσει η κοιλιά και χάσεις τον σύντροφο σου από το οπτικό σου πεδίο.

Εκ της όπισθεν
Οι στάσεις που επιτρέπουν την διείσδυση στον κόλπο από πίσω ενδείκνυνται σε όλη την περίοδο της εγκυμοσύνης, καθώς επιτρέπουν την πρόσβαση χωρίς τον σκόπελο της κοιλιάς. Επιπλέον υπάρχουν σε διαφορετικές παραλλαγές...

"Ψηλά τα χέρια": στέκεσαι με το μέτωπο στον τοίχο με τα χέρια σου ανοιχτά, ενώ εκείνος σου κάνει "σωματική έρευνα" από πίσω.

Στρωματσάδα: γονατίζεις πλάι στο κρεβάτι, ενώ στηρίζεις τον κορμό σου στρώμα κι εκείνος διεισδύει από πίσω (η κλασική "στα τέσσερα" ή "σκυλάκια" απαλλαγμένη από την προσπάθεια να στηρίξεις το βάρος της κοιλιάς σου στα χέρια σου)

Καρεκλάτο: εκείνος κάθεται σε μια σταθερή καρέκλα ή πολυθρόνα κι εσύ κάθεσαι επάνω του με τη πλάτη στο πρόσωπο του.
Έξτρα μπόνους: μπορείς να μείνεις ακίνητη, εκείνος αναλαμβάνει τον έλεγχο των κινήσεων αλλά ταυτόχρονα εσύ κρατάς τον έλεγχο του ρυθμού και του βάθους της διείσδυσης.

Του τεμπέλη
Φέρνετε τα κορμιά σας αντικριστά με τα κεφάλια σας σε αντίθετες κατευθύνσεις, ενώ εσύ βρίσκεσαι ξαπλωμένη με την πλάτη κι εκείνος επίσης ξαπλωμένος στηρίζει τον κορμό του τους αγκώνες του. Σταυρώνετε τα πόδια σας σαν "ψαλιδάκια" ώστε να πλησιάσουν τα γεννητικά σας όργανα και… ορίστε!
Έξτρα μπόνους: η συγκεκριμένη στάση ενδείκνυται για όλες τις φάσεις της εγκυμοσύνης καθώς απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια, ενώ και οι δύο σύντροφοι νιώθουν άνετα και μπορούν να ελέγξουν τη διείσδυση. Επιπλέον, εσύ μπορείς να γυρίσεις τη λεκάνη σου σε μια γωνία που να σε βολεύει καλύτερα, ενώ τα χέρια σου είναι ελεύθερα να προσεγγίσουν την κλειτορίδα ή το στήθος σου.

Όπως καταλαβαίνεις, καλή διάθεση να υπάρχει και οι λύσεις στα φυσικά εμπόδια βρίσκονται με εγγυημένα αποτελέσματα για την απόλαυση και των δυο σας.
Βλέπεις, η φάση τη εγκυμοσύνης μπορεί να μην είναι κατάλληλη για ν' αρχίσεις να κρέμεσαι από τους πολυελαίους ή για να ξεκινήσεις προπονήσεις στο Κάμα Σούτρα, αλλά μπορεί να σου μείνει αξέχαστη –με την καλή έννοια- για ακόμη έναν λόγο: ανεπανάληπτο σεξ!

Από τη θεία Λουκία

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ