Καρέτσα σεξ: ηδονή στα ύψη σε 4 βήματα | σχεσεις & sex , sex | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / SEX
4:00
15/12/2014

Καρέτσα σεξ: ηδονή στα ύψη σε 4 βήματα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Πολλοί μιλάνε γι' αυτήν, αλλά εμείς σου εξηγούμε πώς ακριβώς εφαρμόζεται: είναι η ερωτική τεχνική που εγγυάται την απογείωση της απόλαυσης, δανείζεται στοιχεία από την ανατολίτικη πρακτική του ταντρικού σεξ αλλά είναι προσαρμοσμένη στη δυτική αντίληψη.

Από την Ελεονώρα Γαλάτη

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 4
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
Η τεχνική του καρέτσα σεξ (karezza sex) απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα τα τελευταία δύο χρόνια και προτείνεται συχνά από σχετικά άρθρα με σκοπό την αναβάθμιση της σεξουαλικής ζωής των ζευγαριών, τις περι

Η τεχνική του καρέτσα σεξ (karezza sex) απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα τα τελευταία δύο χρόνια και προτείνεται συχνά από σχετικά άρθρα με σκοπό την αναβάθμιση της σεξουαλικής ζωής των ζευγαριών, τις περισσότερες φορές χωρίς άλλες διευκρινίσεις.
Όπως ισχύει και στο ταντρικό σεξ, η κεντρική ιδέα βασίζεται στον ελεγχόμενο οργασμό με σκοπό την παράταση του σταδίου της διέγερσης και την εκτόξευση της ηδονής στα ύψη. Όμως η τεχνική του καρέτσα –ή της "εγκρατούς συνουσίας" όπως λέγεται αλλιώς (coitus reservatus)- ακολουθεί μια πολύ πιο πρακτική προσέγγιση, απαλλαγμένη από τον μυστικισμό της Ανατολής, η οποία την κάνει προσιτή στον καθένα.
Εξασκώντας το καρέτσα σεξ το ζευγάρι ενισχύει τον συναισθηματικό δεσμό του, μέσω της τακτικής σωματικής αλλά μη αμιγώς σεξουαλικής επαφής, όπως τα χάδια, τα φιλιά κι οι αγκαλιές κι έτσι επιτυγχάνει τον επαναπρογραμματισμό του μηχανισμού της διέγερσης και τη σεξουαλική αρμονία. Αυτό συμβαίνει επειδή οι νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου "επανεκπαιδεύονται" να εκκρίνουν την ορμόνη της αγάπης, δηλ. την οξυτοκίνη με έναν διαφορετικό τρόπο προάγοντας τόσο τη σωματική όσο και τη συναισθηματική ευεξία του ζευγαριού, ενώ ταυτόχρονα θεραπεύουν το πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτωσης.
Με άλλα λόγια το διεισδυτικό σεξ παύει να είναι μια "αντανακλαστική" αντίδραση στην ερωτική διέγερση, αφού γίνεται από συνειδητή επιλογή μέσα από μια διαδικασία σταδιακής ενίσχυσης της ερωτικής επικοινωνίας. Πώς γίνεται αυτό; Αρκεί το ζευγάρι να θέλει να πειραματιστεί περνώντας από τέσσερα βασικά στάδια:
Βήμα 1ο (και δυσκολότερο για πολλούς): ο άντρας πρέπει να έχει πάρει απόφαση ότι θα απέχει ολοκληρωτικά από την εκσπερμάτωση και τον αυνανισμό μαζί με ό,τι τον συνοδεύει (βλ. πορνό) για δύο εβδομάδες. Για να εξηγούμαστε εξαρχής, σε όλη τη διαδικασία επιτρέπονται μόνο δύο εκσπερματώσεις τον μήνα. Έτσι ο άντρας ανακτά τη ζωτική του ενέργεια και επιτρέπει στον εγκέφαλο του να απευαισθητοποιηθεί από το αντανακλαστικό του αυνανισμού όποτε νιώθει άγχος ή "συσσώρευση σπέρματος".
Μάλιστα, όσοι άντρες το έχουν εφαρμόσει επιβεβαιώνουν ότι μετά από ένα διάστημα, ο αυνανισμός παύει εντελώς να αποτελεί μια ελκυστική επιλογή, ενώ η εκσπερμάτωση παύει να είναι αυτοσκοπός.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 4
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ