Γιατί το σεξ είναι τόσο σημαντικό στη σχέση; | σχεσεις & sex , sex | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / SEX
23:28
29/1/2015

Γιατί το σεξ είναι τόσο σημαντικό στη σχέση;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Όλοι ενδιαφέρονται γι' αυτό ακόμη κι αν δεν το παραδέχονται, πολλοί μιλάνε γι' αυτό κι ακόμα περισσότεροι διαβάζουν γι' αυτό ακόμα κι αν δεν το κάνουν. Όμως πόσοι μπορούν να σου πουν γιατί ακριβώς η σεξουαλική δραστηριότητα επηρεάζει τόσο καθοριστικά την πορεία ενός ζευγαριού; Το WomenOnly είναι εδώ για να σου λύσει την απορία.

Από την Ελεονώρα Γαλάτη

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<p> 	Αν αμφιβάλεις ακόμα, πρέπει να το πάρεις απόφαση: το καλό σεξ είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια σχέση και μαζί με την αμοιβαία αφοσίωση, την εμπιστοσύνη και την καλή επικοινωνία αποτελεί έναν από

Αν αμφιβάλεις ακόμα, πρέπει να το πάρεις απόφαση: το καλό σεξ είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια σχέση και μαζί με την αμοιβαία αφοσίωση, την εμπιστοσύνη και την καλή επικοινωνία αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους μιας ευτυχισμένης συντροφικής ζωής σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Παρότι το σεξ έχει βέβαια διαφορετική βαρύτητα στη ζωή αντρών και γυναικών είναι εξίσου απολαυστικό και χαλαρωτικό και για τα δύο φύλα. Ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που το κάνουν τόσο ενδιαφέρον. Ορίστε οι έξι πιο σημαντικοί απ' αυτούς:

1. Διατηρεί το πάθος
Η ιδανική σχέση που μπορείς να κάνεις είναι με κάποιον που είναι ταυτόχρονα ο εραστής σου κι ο καλύτερος σου φίλος. Αν το σεξ φύγει από τη μέση, τότε η σχέση χάνει τη νοστιμιά της. Όσο όμως συνεχίζεις να βλέπεις ερωτικά τον σύντροφο σου κι εκείνος εσένα, η φλόγα παραμένει ζωντανή κρατώντας ζεστό το ενδιαφέρον και αυξάνοντας την ικανοποίηση που παίρνετε από τη σχέση σας.

2. Σβήνει την ένταση
Η αγχολυτική δράση του σεξ δεν αποτελεί μυστικό, ούτε είναι μύθος: ως γνωστόν κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης ο οργανισμός εκκρίνει ενδορφίνες και οξυτοκίνη, δυο ορμόνες που σας φτιάχνουν το κέφι και σας χαλαρώνουν. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθετε και οι δύο καλύτερα, να ξεχνάτε τις έγνοιες σας και να λειτουργείτε καλύτερα, σαν αχτύπητο δίδυμο!

3. Ενισχύει τον δεσμό σας
Το σεξ είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να ευχαριστήσεις τον αγαπημένο σου. Ταυτόχρονα ενισχύει την οικειότητα μεταξύ σας, προσφέρει επιβεβαίωση και σας κάνει να νιώθετε επιθυμητοί και σημαντικοί ο ένας για τον άλλον. Είναι ένας μη λεκτικός αλλά άμεσος τρόπος επικοινωνίας που περνάει το μήνυμα πως αγαπιέστε και είσαστε σε καλό δρόμο, άσχετα με το πόση πίεση μπορεί να δέχεστε από την καθημερινότητα σας.

Στη συνέχεια: ακόμη 3 λόγοι για να κάνεις συχνά σεξ με τον άντρα σου

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ