Yλικά
Για το ντρέσινγκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το μπέικον. Σοτάρουμε για 4 λεπτά και ρίχνουμε τα κάστανα και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για επιπλέον 4 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξίδι. Βγάζουμε αμέσως το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το μήλο, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε καλά και μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε ταψί. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών για 20 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα μοιράζουμε στα πιάτα, περιχύνουμε κάθε πιάτο με το ανάλογο ντρέσινγκ και τα σερβίρουμε.