ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 50 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
Για τη SAUCE
Εκτέλεση
Kαθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα ξερά φύλλα, τις κόβουμε στα δύο και αφαιρούμε το χνούδι τους. Στύβουμε 2 λεμόνια σε μια γαβάθα με νερό, περνάμε με τις λεμονόκουπες τις αγκινάρες και τις βάζουμε αμέσως στο λεμονόνερο για να μην μαυρίσουν. Κατόπιν, τις βράζουμε στο λεμονόνερο με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. Tις στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί με τις αγκινάρες σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Xτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της sauce και την αναμειγνύουμε καλά με τα σαλατικά.