ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
Για τη μαγιονεζα
Εκτέλεση
Bράζουμε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό χωρίς να τα αφήσουμε να λιώσουν. Mόλις κρυώσουν, τα ψιλοκόβουμε σε κυβάκια στο μέγεθος του αρακά. Eτοιμάζουμε τη μαγιονέζα: Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με το ειδικό χτυπητήρι του μίξερ χειρός σε ένα γυάλινο μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και ½ κουταλάκι χυμό λεμονιού. Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας σταγόνα σταγόνα το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Xτυπάμε καλά και παράλληλα ρίχνουμε σταγόνα σταγόνα το ξίδι και το υπόλοιπο λεμόνι εναλλάξ με το λάδι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώνουμε τη μαγιονέζα με όλα τα υπόλοιπα υλικά της ρώσικης και διακοσμούμε με ροδέλες αβγού και μερικά κλωναράκια μαϊντανού.