ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Υλικά
Για το ντρέσινγκ
1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε μεγάλη πιατέλα το αντίδι χωρισμένο σε κλωνάρια (ή τη σαλάτα), την καρδιά μαρουλιού, τις ντομάτες, τα φασολάκια, τις πατάτες, τα αβγά, το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, την πιπεριά, τις ελιές και τα φιλέτα αντζούγιας. Στραγγίζουμε τον τόνο και τον βάζουμε στη μέση, αφού τον πασπαλίσουμε με τον μαϊντανό. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά του στο μούλτι. (Μπορούμε να διπλασιάσουμε τις ποσότητες για να έχουμε περισσότερο αν θέλουμε). Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, γαρνίρουμε με τα φύλλα του δυόσμου και του βασιλικού και σερβίρουμε με το κουλούρι.
TipS: Η σαλάτα της Νίκαιας είναι η πιο διάσημη σαλάτα στον κόσμο. Και οι παραλλαγές της τόσες όσοι και οι σεφ. Εμείς την αρωματίζουμε με μυρωδικά και την προτείνουμε ως ορεκτικό και σαλάτα μαζί. Για μια πιο ψαγμένη εκδοχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο τόνο ελαφρώς ψημένο κι από τις δύο πλευρές σε ελαιόλαδο και στη συνέχεια κομμένο σε λεπτές φέτες ή, ακόμα, να αντικαταστήσετε τον τόνο με καπνιστό σολομό.