Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο, τα ραντίζουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Yλικά
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο, τα ραντίζουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το απάκι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά περίπου. Αλατίζουμε. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα να μαλακώσουν, σβήνουμε με το μπαλσάμικο και τα ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε το κατίκι, τον δυόσμο και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε πάλι προσεκτικά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τις φλούδες γραβιέρας και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.