Καθαρίζουμε από την προηγούμενη μέρα τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι και μία κουταλιά αλεύρι για να μην μαυρίσουν ώσπου να τις καθαρίσουμε όλες. Τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε σε ξίδι για μία νύχτα
Yλικά
Για τη σάλτσα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε από την προηγούμενη μέρα τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι και μία κουταλιά αλεύρι για να μην μαυρίσουν ώσπου να τις καθαρίσουμε όλες. Τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε σε ξίδι για μία νύχτα. Την επομένη, τις βγάζουμε από το ξίδι και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας όλα τα υλικά της μαζί. Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, προσθέτουμε τις αγκινάρες και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αγκινάρες κονσέρβας, απλώς θα χρειαστεί τις στραγγίξουμε καλά πριν τις χρησιμοποιήσουμε.