Τα συλλυπητήρια μηνύματα από τη βρετανική βασιλική οικογένεια προς την ελληνική κυβέρνηση | κοσμικα , royal | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / ROYAL
20:30
27/7/2018

Τα συλλυπητήρια μηνύματα από τη βρετανική βασιλική οικογένεια προς την ελληνική κυβέρνηση

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Η τραγωδία που έπληξε την Αττική συγκλόνισε όλο τον κόσμο. Η βασίλισσα Ελισάβετ αλλά και ο πρίγκιπας Κάρολος έστειλαν τα δικά τους μηνύματα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική αφήνοντας πίσω τους δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και αμέτρητες υλικές ζημιές δεν άφησαν ασυγκίνητους ούτε τους γαλαζοαίματους της Βρετανίας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έγραφε τα εξής στην επιστολή της.

«Ο Πρίγκιπας Φίλιππος κι εγώ εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας προς τον ελληνικό Λαό για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων αυτής της τρομερής τραγωδίας και με όσους έχασαν τις κατοικίες τους. Αποδίδω ιδιαίτερη τιμή για την παρρησία και την αφοσίωσή τους στις ελληνικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τους εθελοντές οι οποίοι προσέφεραν την συνδρομή τους.»

 

Ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος, παρεμπιπτόντως είχε επισκεφτεί τη χώρα μας πριν από λίγο καιρό, έγραψε τα εξής:

«H σύζυγός μου κι εγώ θα θέλαμε να γνωρίζετε πόσο βαθιά λυπηθήκαμε μαθαίνοντας τα τραγικά νέα για τις απώλειες ανθρώπινης ζωής στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική. Πάνω απ’όλα, συμμεριζόμαστε ολόψυχα την οδύνη των οικογενειών που θρηνούν θύματα και συμπάσχουμε με τους τραυματίες και όλους όσοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Έχοντας ακόμα νωπές τις μνήμες της τόσο πρόσφατης και τόσο χαρούμενης επίσκεψής μας στην Αθήνα αλλά και της θερμής υποδοχής που μας επιφύλαξε ο ελληνικός λαός, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι oι Έλληνες είναι στη σκέψη μας και στις προσευχές μας σ’ αυτήν την τόσο δύσκολη ώρα».

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ