Σοκ: Η βασίλισσα υποβάθμισε την Κέιτ | κοσμικα , royal | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / ROYAL
14:53
25/6/2012

Σοκ: Η βασίλισσα υποβάθμισε την Κέιτ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Μπορεί να της έχει αδυναμία της Κέιτ η βασίλισσα, αλλά το πρωτόκολλο είναι πρωτόκολλο!
Μπορεί να της έχει αδυναμία της Κέιτ η βασίλισσα, αλλά το πρωτόκολλο είναι πρωτόκολλο!

Αυτό και αν είναι έκπληξη. Παρά την αδυναμία που έχει στη σύζυγο του εγγονού της, η Ελισάβετ (Elisabeth) καθιέρωσε ένα νέο πρωτόκολλο που δεν την πολυτιμά.


Μπορεί η άνεση με την οποία έχει μπει στο πετσί του ρόλου της ως μέλλουσα βασίλισσα να έχει ήδη αφήσει εποχή, όμως η Κέιτ (Kate) έχει αρκετό δρόμο μπροστά της. Και… κακοτοπιές.

Έτσι, σύμφωνα με αναθεωρημένο πρωτόκολλο που –σημειωτέον πήρε και την έγκριση της βασίλισσας- η Κέιτ υποβαθμίστηκε κατά κάποιον τρόπο στην επίσημη ιεραρχία.

Συγκεκριμένα -χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη ενημέρωση από το παλάτι- λέγεται ότι ένα  έγγραφο που κυκλοφορεί ιδιωτικά στην Αυλή, βάζει τη δούκισσα του Κέιμπριτζ στη… θέση της. Στην κυριολεξία.

Μπορεί μια μέρα να γίνει βασίλισσα, όμως η αλήθεια παραμένει ότι πρόκειται για μια κοινή θνητή, η οποία οφείλει να δείχνει σεβασμό στους γαλαζοαίματους από… κούνια, που σημαίνει ότι πρέπει να υποκλίνεται μπροστά τους.

Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο που ενέκρινε η βασίλισσα, η Κέιτ θα πρέπει να υποκλίνεται και μπροστά στις ξαδέλφες του συζύγου της, πριγκίπισσες Ευγενία και Βεατρίκη, ως σεβασμό στις γαλαζοαίματες από... κούνια. Αυτό φυσικά ισχύει μόνο όταν δεν είναι παρών ο Γουίλιαμ.
Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο που ενέκρινε η βασίλισσα, η Κέιτ θα πρέπει να υποκλίνεται και μπροστά στις ξαδέλφες του συζύγου της, πριγκίπισσες Ευγενία και Βεατρίκη, ως σεβασμό στις γαλαζοαίματες από..

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι τόσο στις επίσημες όσο και τις ιδιωτικές εκδηλώσεις, η Κέιτ οφείλει να υποκλείνεται μπροστά στις πριγκίπισσες Βεατρίκη (Beatrice) και Ευγενία (Eugenie), πρώτες ξαδέλφες του συζύγου της, αλλά και στις πριγκίπισσες Άνα και Αλεξάνδρα, αδελφή και εξαδέλφη της βασίλισσας αντίστοιχα.

Φυσικά, κατέστη σαφές ότι το συγκεκριμένο πρωτόκολλο ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν είναι παρών είναι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (prince William).

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ακόμη μια σύζυγος εστεμμένου που έχει υποστεί όχι μία αλλά δύο παρόμοιες υποβαθμίσεις.

Πρόκειται για τη Σοφία, κόμισσα του Ουέσεξ, η οποία έρχεται μετά την Κέιτ στην ιεραρχία ενώ πριν από λίγα χρόνια ήταν εκείνη που ακολουθούσε αμέσως μετά τη βασίλισσα, καθώς ο σύζυγός της, πρίγκιπας Έντουαρτ, ήταν ο μόνος από τους γιούς της Ελισάβετ που ήταν παντρεμένος.

Και για όσους αναρωτιούνται σχετικά με την υπόκλιση ευγενείας μπροστά στη βασίλισσα... ιδού!
Και για όσους αναρωτιούνται σχετικά με την υπόκλιση ευγενείας μπροστά στη βασίλισσα... ιδού!

Φυσικά, αυτό άλλαξε, τη στιγμή που ο Κάρολος παντρεύτηκε την Καμίλα και ο Γουίλιαμ –ως δεύτερος στη σειρά διαδοχής στον βρετανικό θρόνο- την Κέιτ.

Πάντως παρά τα διαδικαστικά, η αλήθεια είναι ότι η Ελισάβετ αγαπά ιδιαίτερα τον Γουίλιαμ και την Κέιτ. Απόδειξη είναι το δώρο-έκπληξη που χάρισε στον εγγονό του για τα 30ά του γενέθλια. Ένα από τα εξοχικά σπίτια που βρίσκονται στο Σάντρινγκαμ.

Ζ. Κ.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ