Η Μαντόνα ζητάει βοήθεια για το Μαλάουι! | κοσμικα , royal | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / ROYAL
13:01
29/10/2009

Η Μαντόνα ζητάει βοήθεια για το Μαλάουι!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Η Μαντόνα με την μεγάλη της κόρη,Λούρδη κατά τη διάρκεια της τελετήςεγκαινίων του σχολείου στο Μαλάουι.
Η Μαντόνα με την μεγάλη της κόρη, Λούρδη κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του σχολείου στο Μαλάουι.
Ντυμένη στο στυλ της Μέριλ Στριπ (Meryl Streep) από την ταινία "Πέρα από την Αφρική", η Μαντόνα, εμφανίστηκε στην τελετή εγκαινίων του σχολείου που χτίζει στο Μαλάουι, την περασμένη Δευτέρα πρωταγωνιστώντας ως το τιμώμενο πρόσωπο.

 

Ντυμένη στο στυλ της Μέριλ Στριπ (Meryl Streep) από την ταινία "Πέρα από την Αφρική", η Μαντόνα, εμφανίστηκε στην τελετή εγκαινίων του σχολείου που χτίζει στο Μαλάουι, την περασμένη Δευτέρα πρωταγωνιστώντας ως το τιμώμενο πρόσωπο.

Τυλιγμένη με ένα τεράστιο σάλι πάνω από το μαύρο, κλασικό φόρεμα της και φορώντας ψηλοτάκουνα ρετρό μαύρα παπούτσια, η 51χρονη σταρ φύτεψε συμβολικά ένα δέντρο και έκοψε την παραδοσιακή κόκκινη κορδέλα στο σημείο της θεμελίωσης του κτηρίου για το σχολείο θηλέων, το οποίο χρηματοδοτεί μέσω του ιδρύματος "Ανατρέφοντας το Μαλάουι" (Raising Malawi).

Το σχολείο, που θα κοστίσει 9 εκατομμύρια λίρες και βρίσκεται περί τα 15 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα Λιλόνγκουε, αναμένεται να λειτουργήσει σε δυο χρόνια, φιλοξενώντας 500 μαθήτριες και από τις 28 περιφέρειες της χώρας, στο πρότυπο του αντίστοιχου ιδρύματος που έχει ιδρύσει η Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey) στη Νότιο Αφρική.

Σε δήλωση της μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων, η Μαντόνα (Madonna) τόνισε τη σημασία που έχει για την ίδια η προσφορά της: "Μεγαλώνοντας σε μια προνομιούχα ζωή, θεωρούσα την εκπαίδευση δεδομένη. Αλλά ερχόμενη στο Μαλάουι έχω διδαχθεί πολλά πράγματα και έχω μάθει να εκτιμώ το κάθε τι που μου δίνει η ζωή", είπε.

Η Μαντόνα φυτεύει ένα δέντροπου συμβολίζει την προσφοράτης στο Μαλάουι.
Η Μαντόνα φυτεύει ένα δέντρο που συμβολίζει την προσφορά της στο Μαλάουι.

"Πολλοί με ρωτούν γιατί διάλεξα το Μαλάουι", συνέχισε: "Αλλά η απάντηση είναι: το Μαλάουι με διάλεξε". Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν πολύ ευδιάθετη και χαμογελούσε συνεχώς, περιμένοντας τους φωτογράφους να κάνουν τη δουλειά τους.

Η βασίλισσα της ποπ έφτασε στο Λιλόνγκουε την Κυριακή, συνοδευόμενη και από τα τέσσερα παιδιά της. Ανάμεσα στις προγραμματισμένες συναντήσεις της ήταν και μία με τον πρόεδρο της χώρας, ενώ λίγο πριν αποχωρήσει επισκέφτηκε το ορφανοτροφείο από το οποίο υιοθέτησε τον γιο της, Ντέβιντ Μπάντα (David Banda).

Με την αφορμή της δημοσιότητας που πήρε η επίσημη επίσκεψη της στο Μαλάουι, η Μαντόνα έβγαλε στον αέρα το βίντεο που βλέπετε εδώ, με το οποίο κάνει έκκληση στους φιλάνθρωπους αυτού του κόσμου να προσφέρουν τη βοήθεια τους στην ολοκλήρωση της προσπάθειας του "Ανατρέφοντας το Μαλάουι", υποσχόμενη ότι για κάθε δολάριο που προσφέρεται εκείνη θα δίνει άλλο ένα.

Μετάφραση-απόδοση: Μαριλένα Φραγκιάδη

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ