Ταϊλανδέζικο τσάι | κουζινα , συνταγες , ροφήματα | womenonly.gr
14:24
15/5/2008

Ταϊλανδέζικο τσάι

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Μια νέα πρόταση που θα σας ενθουσιάσει!
Μια νέα πρόταση που θα σας ενθουσιάσει!

Τι έχουμε:

  • 6 κουταλάκια μαύρο τσάι Κίνας, χύμα ή 3 φακελάκια
  • 175 ml νερό, βραστό
  • 4 κουταλιές γάλα ΒΛΑΧΑΣ ζαχαρούχο
  • γάλα ΒΛΑΧΑΣ πλήρες
  • 1 ποτήρι πάγο, τριμμένο

Τι κάνουμε:

Ρίχνουμε το τσάι ή βάζουμε τα φακελάκια μέσα στο βραστό νερό 2-3 λεπτά, για να αφήσει το άρωμα και τη γεύση του.

Στη συνέχεια, το σωρούνουμε στο ειδικό σουρωτήρι για τσάι και το βάζουμε σε μία κανάτα.

Προσθέτουμε στο τσάι το ζαχαρούχο γάλα και τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα με μακριά λαβή, κατάλληλη για ανακάτεμα.

Μοιράζουμε τον πάγο σε 2 ποτήρια, μέχρι τη μέση, και ρίχνουμε το τσάι.

Προσθέτουμε όσο πλήρες γάλα θέλουμε και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε εάν θέλουμε, να προσθέσουμε στο τσάι λίγα φύλλα δυόσμου.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ κανέλας.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Ρόφημα με κανέλα