Υλικά:
Υλικά για τη σαντιγί:
Εκτέλεση: Βάλτε στον καταψύκτη ένα μεταλλικό μπολ να παγώσει. Διαλύστε τη ζάχαρη στον καφέ, αναμείξτε με τη βανίλια και -αφού έρθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου- βάλτε το στο παγωμένο μπολ. Ακολουθήστε τη βασική συνταγή διαλύοντας τους κρυστάλλους κάθε μισή με μία ώρα, ώσπου όλο το υγρό να μετατραπεί σε μικρούς κρυστάλλους (συνήθως 4 φορές είναι αρκετές). Μοιράστε τη γρανίτα σε 4 μπολάκια και γαρνίρετε με σαντιγί και νιφάδες σοκολάτας.
Για τη σαντιγί: Χτυπήστε τα υλικά στο μίξερ, ώσπου να γίνουν σφιχτός αφρός, σαντιγί.