Χταπόδι με μακαρόνια | κουζινα , συνταγες , ψάρι & θαλασσινά | womenonly.gr
13:10
14/4/2008

Χταπόδι με μακαρόνια

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1/2 κιλό μακαρόνια
  • 200 γρ. λάδι ελιάς
  • 2 κρεμμύδια
  • 2-3 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το χταπόδι, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κατόπιν, σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, έως ότου χρυσίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χταπόδι, τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και 2 φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει και λίγο πριν ψηθεί το χταπόδι, ρίχνουμε τα μακαρόνια προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10-15 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ