Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
-1 χταπόδι μέτριο (1 κιλού) κομμένο σε κυβάκια
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, τις αντζούγιες και την κάππαρη. Τα αφήνουμε για 1 λεπτό να μαλακώσουν λίγο. Στη συνέχεια, βάζουμε το χταπόδι, τα ντοματάκια και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για μία ώρα μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Αλατίζουμε με προσοχή και σερβίρουμε.